Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen nieuwe Zaanbrug ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Header nieuwsbrief Zaanbrug
 
Nieuwsbrief Vervanging Zaanbrug
 
De provincie Noord-Holland vervangt in samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland de huidige Zaanbrug over de Zaan tussen Wormer en Wormerveer. De brug wordt vervangen door een traditionele Hollandse ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
Lees meer
 
Planning werkzaamheden Zaanbrug
Sinds eind vorig jaar is de aannemer hard bezig om de fundering voor de nieuwe Zaanbrug aan te leggen. Dit jaar volgt ook de bovenbouw van de Zaanbrug. Zo rijst de brug langzamerhand op uit het water. Wij nemen u graag mee in de globale planning.
Lees meer
 
 
 
Bouw van de fundering van de Zaanbrug
 
Sinds eind 2022 is de aannemerscombinatie Reimert Bouw en Infrastructuur, Gebr. Beentjes en HSM Steel Structures gestart met de bouw van de nieuwe Zaanbrug. De eerste werkzaamheden hiervoor vinden voornamelijk onder water plaats. Vanaf de kade lijkt er dan niet veel te gebeuren, maar onder water krijgt de Zaanbrug steeds meer vorm. We nemen u mee in een kort overzicht van de werkzaamheden voor de aanleg van de fundering.
 
 
Evaluatie verkeersdrukte tijdelijke brug
 
Het is bijna een jaar geleden dat de tijdelijke brug over de Zaan in gebruik werd genomen. De brug werd aangelegd om het verkeer op de weg een alternatieve route te kunnen bieden als de Zaanbrug vernieuwd zou worden. Het bureau Goudappel werd ingeschakeld om te onderzoeken of de tijdelijke brug voor verkeersoverlast zou zorgen en zo ja, welke maatregelen genomen konden worden. Dit werd vastgelegd in een monitoringsplan. Onlangs heeft het bureau opnieuw onderzoek gedaan naar de verkeerssituatie rondom de tijdelijke brug.
 
Lees meer
 
 
 
 
Vragen aan de Omgeving
 
Wat vindt de omgeving van het vervangen van de Zaanbrug? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek. Deze keer: Kees Koenen. Als Supply Manager Logistiek zorgt hij voor de logistieke processen bij Ebrofoods, beter kent als Lassie. Het gebouw van Lassie staat pal naast de bouwkeet en dus naast de werkzaamheden voor de vervanging van de Zaanbrug.
 
 
Uw foto op het bouwdoek?
 
Eind maart is een groot deel van de bouwdoeken langs de Zaanweg voorzien van foto’s van de Zaan. Maar niet over alle bouwdoeken is een foto gehangen. Daarom zijn we nog op zoek naar een mooie foto van de Zaan. Stuur ons een foto van een brug of een andere verbinding over de Zaan en wellicht wordt uw foto omgetoverd tot een bouwdoek.
 
Lees meer
 
 
 
 
Kom ook kijken op 17 juni tijdens de Dag van de Bouw
 
Wie wel eens wil zien hoe een brug gebouwd wordt, wat voor werk er nu onder water in de Zaan plaatsvindt of nieuwsgierig is naar de het bouwmaterieel, is tijdens de Dag van de Bouw op 17 juni welkom op het project Vernieuwing Zaanbrug.
 
 
Bouwapp Zaanbrug: snel en gemakkelijk op de hoogte
 
Wilt u snel en gemakkelijk informatie over de werkzaamheden aan de Zaanbrug? Aannemer Reimert plaats wekelijks berichten over de voortgang.
 
Lees meer
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
De nieuwsbrief Vernieuwen Zaanbrug is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op:

www.noord-holland.nl/zaanbrug of download de Omgevingsapp Zaanbrug in de appstores. U vindt de Omgevingsapp onder de zoekterm “Reimert". Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of mailen naar zaanbrug@noord-holland.nl. Bent u geïnteresseerd in de nieuwsbrief dan kunt u zich HIER aanmelden. U ontvangt de nieuwsbrief dan per mail.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand