Druk met betonstort | Wanden Alexiatunnel in Dudok-stijl | Meerderheid omwonenden dik tevreden ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
Header 600 x 260
 
HOV in 't Gooi
 
De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij.
 
Lees meer
 
 
Beton storten
 
Druk met betonstort
 
Het werk aan de onderdoorgang staat volop in het teken van het storten van beton. We doen onze uiterste best om de grote delen voor de kerst gestort te hebben, zodat dit tijdens het kerstreces goed kan uitharden. Om dat voor elkaar te krijgen, wordt er op weekdagen soms langer of op zaterdag gewerkt.
 
Wand van de Alexiatunnel
 
Wanden Alexiatunnel in stijl Dudok
 
De eerste wanden van de onderdoorgang zijn gemetseld. Hierdoor is alvast te zien hoe de Alexiatunnel er straks uit komt te zien. Leuk om te weten. We metselen de wanden in ‘Dudok-stijl’ met een speciale voegtechniek in de lengterichting. Zo geeft Dudok ook in de huidige tijd nog zijn architectonische handtekening aan Hilversum.
 
 
 
Hein Termeer
"We volgen elkaar continu op als een treintje."
 
In deze nieuwsbrief leert u de HOV-collega's beter kennen. Zij vertellen over zichzelf en hun werk. In dit interview gaan we in gesprek met Hein Termeer. Hein is uitvoerder bij FL B.V en verzorgt het grondwerk voor HOV in ’t Gooi. Hij vertelt waar hij in zijn werk mee te maken heeft.

"Bij de aanleg van de onderdoorgang in Hilversum staat ons grondteam dagelijks voor uitdagingen. We hebben namelijk zeer beperkte ruimte, waar meerdere partijen gebruik van willen maken. Dit maakt het werk erg complex. Het plannen en communiceren is daarom belangrijk."
 
 
Lees meer
 
 
Score tevredenheid
 
Meerderheid omwonenden dik tevreden
 
Hoewel het werk in Hilversum veel impact heeft, geven bewoners en ondernemers ook het derde kwartaal weer aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd en hoe zij hierover worden geïnformeerd.
 
Bouwkraan
 
Gefeliciteerd BAM!
 
BAM Infra is uitgeroepen tot meest duurzame bouwer 2021. Van harte gefeliciteerd BAM met deze mooie onderscheiding! Bouwmagazine Cobouw heeft deze prijs voor het meest duurzame bouwbedrijf ingesteld om de aandacht voor duurzaamheid in de bouwsector te vergroten.
 
Lees meer
 
 
 
Wilhelminastraat
 
Flink wat werk bij Wandelpad en Wilhelminastraat
 
Er wordt flink wat werk verzet bij het Wandelpad en de Wilhelminastraat. De onderlaag voor de busbaan tussen de Oosterengweg en het Wandelpad ligt klaar en de ondergrondse kabels en leidingen zijn verlegd. Ook zijn de nieuwe parkeerplaatsen klaar. Deze zijn bedoeld ter compensatie van de parkeerplaatsen op de Wilhelminastraat, waar de bus straks rijdt.
 
Artist impression van het stationsgebied
 
Werk aan nieuw stationsgebied
 
Niemand kan er meer om heen; de transformatie van het stationsgebied in Hilversum is gestart.
In september begonnen de sloopwerkzaamheden van de GAK-kelder en ging de Interwijktunnel dicht. Dit had veel impact op fietsers en voetgangers tussen het centrum en Hilversum Oost. Gelukkig kon de tunnel half november, ruim 2 weken eerder dan gepland, weer open.
 
Lees meer
 
 
 
 
Drukte op informatieavonden HOV Blaricum
 
Eind 2022 rijden de elektrische HOV-bussen tussen Huizen en Hilversum. Met deze busverbinding kunnen bewoners straks filevrij van en naar het treinstation en het ziekenhuis in Hilversum reizen. In Blaricum rijdt de bus straks over de Stroomzijde en de Stichtseweg.
 
 
Herinrichting Anna’s Hoeve en Monnikenberg gestart
 
De provincie is bezig om van Anna’s Hoeve en Monnikenberg in Hilversum een afwisselend natuurgebied met bomen, heide, poelen en zanderige open ruimten te maken. Hierdoor wordt de omgeving van de nieuw aangelegde natuurbrug aantrekkelijker voor verschillende plant- en diersoorten. Om dit mogelijk te maken zijn er flink wat bomen gekapt.
 
Lees meer
 
 
Rondleidingen on hold, infocentrum blijft open
 
In oktober heeft de eerste groep omwonenden een rondleiding door de onderdoorgang bij de Oosterengweg gekregen. Dat zij IN de bouwkuip mochten was een primeur! Ook in november zijn er verschillende rondleidingen geweest. Wat hebben we daarvan genoten! Helaas gooit corona wederom roet in het eten, maar zodra het weer kan, willen we u graag weer meenemen de bouwkuip in. Heeft u interesse om op de wachtlijst voor de rondleidingen te komen? Opgeven kan via hovgooi@noord-holland.nl. Mocht u een vraag hebben dan bent u op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00-17.00 (met een mondkapje) nog steeds van harte welkom in het informatiecentrum.
 
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Meer informatie op www.hovintgooi.nl. Mailen en bellen via servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand