Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen nieuwe Zaanbrug ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Header nieuwsbrief Zaanbrug
 
Nieuwsbrief Vervanging Zaanbrug
 
De provincie Noord-Holland vervangt in samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland de huidige Zaanbrug over de Zaan tussen Wormer en Wormerveer. De brug wordt vervangen door een traditionele Hollandse ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
Lees meer
 
Planning werkzaamheden Zaanbrug
De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de fundering van de brug en de versteviging hiervan. Maar ook zijn er zichtbare werkzaamheden uitgevoerd aan de bovenbouw, zoals het plaatsen van de liggers en het inhijsen van de hameitorens. Zo krijgt de Zaanbrug steeds meer de vorm van een brug. Wij nemen u graag mee in de globale planning.
Lees meer
 
 
 
Het plaatsen van het val
 
In het weekend van 10 tot en met 13 november 2023 is er opnieuw een mijlpaal bij de bouw van de Zaanbrug. In dat weekend wordt namelijk het val van de nieuwe Zaanbrug ingehesen en de balans boven op de (al eerder) geplaatste hameitorens geplaatst.
 
 
Zaanbrug in beeld
 
Sinds de laatste nieuwsbrief is er steeds meer te zien bij de Zaanbrug. Van het leggen van de liggers tot het plaatsen van de hameitorens. En van het werken aan het elektriciteitshuisje tot het afwerken van de brugkelder. We nemen u graag mee in het werk van de afgelopen periode.
 
Lees meer
 
 
 
 
Het ontwerp van de Zaanbrug
 
Nu de nieuwe Zaanbrug steeds zichtbaarder wordt, krijgt het ook steeds meer z’n toekomstige vorm. Aan deze vorm is een heel ontwerpproces vooraf gegaan. Hoe ging dit ook al weer in z’n werk?
 
 
Twee projecten op een postzegel
 
Het vervangen van de Zaanbrug is een grootschalig en complex project. Door het werk in een stedelijke omgeving, waarbij het verkeer op de weg en het water ‘gewoon’ door moet gaan, is het passen en meten voor de aannemer. Sinds september 2023 is er naast het werkgebied van de Zaanbrug een project bij gekomen: de herinrichting Zaanweg Oost. Hoe werken deze twee projecten samen?
 
Lees meer
 
 
 
 
Hoe werkt de nieuwe Zaanbrug?
 
De nieuwe Zaanbrug wordt – evenals de vorige Zaanbrug – een ophaalbrug. De brug kan via een (elektromechanisch) bewegingswerk geopend en gesloten worden.Het lijkt zo eenvoudig, maar hoe gaat het openen en sluiten precies in z’n werk?
 
 
Bezoek op de bouwplaats
 
Op 29 september 2023 werden de raads en college leden van de gemeenten Wormerland en Zaanstad in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden.
 
Lees meer
 
 
Zaanbrug vanuit de lucht
 
Met het plaatsen van de liggers en de hameitorens krijgt de Zaanbrug echt vorm. Vanuit de lucht zijn de werkzaamheden en de vorderingen van de Zaanbrug extra goed te volgen.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
De nieuwsbrief Vernieuwen Zaanbrug is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op:

www.noord-holland.nl/zaanbrugof download de Reimert Bouwapp in de appstores. U vindt de Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of mailen naar zaanbrug@noord-holland.nl. Bent u geïnteresseerd in de nieuwsbrief dan kunt u zich HIER aanmelden. U ontvangt de nieuwsbrief dan per mail.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand