Het Schouw: oplossingen onder de loep | Project N247 Noord is in aanbesteding | Geld gezocht voor onderdoorgang in Broek in Waterland ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Bereikbaarheid Waterland N247
 
Met deze nieuwsbrief over het programma Bereikbaarheid Waterland houden we u op de hoogte van de stand van zaken over de voortgang van het project. De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam werken samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam aan de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid in de regio Waterland. Met het programma wil de provincie de doorstroming voor automobilisten en busreizigers op de N235 en N247 verbeteren. Ook de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt verhoogd. Een voorwaarde is dat de leefbaarheid en de natuur er niet op achteruit mogen gaan.

Veel leesplezier!
 
Lees meer
 
Oplossingen voor kruispunt Het Schouw onder de loep
 
Kruispunt Het Schouw is een cruciaal knooppunt voor het verkeer in de regio Waterland. Op het kruispunt splitst verkeer richting Purmerend (N235) van het verkeer richting Monnickendam en Edam-Volendam (N247). De afgelopen jaren kregen verkeersdeelnemers te maken met een onbetrouwbare reistijd, vooral tijdens de spits. We kijken naar manieren om deze uitdagingen aan te pakken en de verkeerssituatie te verbeteren.
 
 
Lees meer
 
Geld gezocht voor onderdoorgang van de N247
 
De N247 – de provinciale weg van Amsterdam naar Edam-Volendam en de A7 – doorkruist het dorp Broek in Waterland. De wens voor een onderdoorgang leeft al heel lang. Begin dit jaar is een uitgebreide studie afgerond. Deze laat zien wat de mogelijkheden zijn voor een mogelijke onderdoorgang in Broek in Waterland. In deze vervolgstudie zijn vier varianten gedetailleerd uitgewerkt. 
De voorkeursvariant – een verlengde onderdoorgang met 2x2 rijbanen en een busbaan – is terug te vinden in het coalitieakkoord 2023-2028.
 
 
Lees meer
 
 
Project N247 Noord: Aanbesteden, hoe werkt dat?
 
Het project N247 Noord is in aanbesteding. Klinkt goed. Maar wat betekent het? Een inkoopopdracht van de overheid heet een aanbesteding. Komt zo’n opdracht boven een bepaald bedrag? Dan is de overheid verplicht om (Europees) aan te besteden. Zo kopen we eerlijk in. Want alle aannemers krijgen door de regels een eerlijke kans om een overheidsopdracht uit te mogen voeren. En overheden betalen een eerlijke prijs voor het werk dat wordt uitgevoerd.
 
  Lees meer
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘Bereikbaarheid Waterland’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.

Meer informatie: www.bereikbaarheidwaterland.nl

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
 
 
 
Meer nieuws uit de regio? Volg ons op Facebook
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand