Stand van zaken ontwikkelingen Noord-Hollands landelijk gebied ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Buitengewoon Noord-Holland
 
Provinciaal Programma Landelijk Gebied en Aanpak Stikstof

Het Provinciaal Programma Landelijk Gebied, ‘Buitengewoon Noord-Holland!' is het programma voor het Noord-Hollandse platteland. Hierin staan de opgaven waar de provincie voor staat en de doelen die Noord-Holland de komende jaren wil bereiken om het landelijk gebied mooi, leefbaar en gezond te houden. Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en van onze Aanpak Stikstof.
 
Lees meer
 
 
Noord-Holland: willekeur bij ministerie LNV bij verdeling geld
 
Noord-Holland kan nog steeds weinig doen voor natuur en landbouw, nu van de
€ 1,3 miljard van het ministerie van LNV voor koploperprojecten slechts € 12 miljoen voor de provincie overblijft. Dat blijkt uit de verdeling van het begrote geld. “We hebben 80 miljoen aangevraagd om de Noord-Hollandse natuur te versterken, de landbouw via innovaties te helpen stikstofuitstoot te beperken en klimaatverandering aan te pakken”, zegt gedeputeerde Jelle Beemsterboer. “Maar door kennelijke willekeur van het ministerie houden we 12 miljoen over. Alleen de aanvraag voor de aanleg van bos en het verleggen van een fietspad in de duinen is meegenomen.”
 
 
Lees verder
 
Boeren trekken naar provinciehuis Haarlem tegen 'koude sanering'
 
Zo’n 150 boeren kwamen op maandag 12 februari met hun trekkers naar het provinciehuis in Haarlem. Daar boden zij het provinciebestuur een pamflet aan met de titel ‘Stop de koude sanering in de agrarische sector’. Diverse sprekers lichtten hun zorgen over het landbouwbeleid toe. Zij erkenden dat de provincie niet aan alle punten iets kan doen omdat het landelijke of Europese wetgeving betreft. Daarom werd de provincie gevraagd om hun zorgen te delen in Den Haag en Brussel.
 
 
Lees verder
 
Noord-Hollandse industrie op schema om stikstofuitstoot te verminderen
 
Naar verwachting is de stikstofuitstoot van Noord-Hollandse industriële piekbelasters in 2030 met 45% gedaald. Dat staat in een onderzoek dat de provincie heeft laten uitvoeren naar deze bedrijven.
 
 
Lees verder
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘Buitengewoon Noord-Holland’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand