Meld je aan voor de rondwandeling | Herinrichting op stoom | Informatieborden ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Header 600 x 260
 
Voltooiing Groene Schakel
 
De gebieden Anna’s Hoeve en Monnikenberg worden opnieuw ingericht. Hierdoor versterkt de natuur en verbeteren de voorzieningen voor recreanten. De nieuwe inrichting zorgt er ook voor dat dieren straks via de nieuw aangelegde natuurbrug de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve, de nieuwe HOV busbaan en het spoor veilig kunnen oversteken.
 
Lees meer
 
Herinrichting Anna’s Hoeve en Monnikenberg in Hilversum op stoom
 
De provincie werkt sinds oktober vorig jaar aan de nieuwe inrichting van de gebieden Anna’s Hoeve en Monnikenberg in Hilversum. De natuur wordt gevarieerder met bomen, heide en waterpartijen. Hierdoor wordt de natuur rond de nieuwgebouwde natuurbrug aantrekkelijker voor dier en mens.

Er is al veel werk verzet. De aanplant op en de inrichting van de natuurbrug is gestart. De aanleg van grondwallen die het gebied afschermen van het geluid en licht van de trein, bus en auto is zo goed als afgerond. Deze grondwallen worden vervolgens in het najaar aangeplant. Ook zijn de afgelopen periode verspreid over de gebieden diverse poelen gemaakt. Zo kunnen de dieren die van water houden van poel naar poel door het gebied bewegen. Alle poelen op Monnikenberg zijn klaar en de poelen op Anna’s Hoeve volgen in de tweede fase van het project.

Aan de oostkant van Anna’s Hoeve maken we een bos-heide gebied dat de verbinding vormt tussen de natuurbrug en het Groot Wasmeer. Op de delen waar straks heide gaat groeien verwijderen we de bovenste grondlaag (plaggen) en verspreiden we in het voorjaar heidemaaisel. Hierdoor komt de ontwikkeling van natte en droge heide vlot op gang.

Voor recreanten maken we nieuwe fiets- en wandelpaden, waaronder vlonderpaden over twee waterpartijen in de gebieden. Ook maken we een natuurlijke spelplek en knappen we de Berg bij Anna’s Hoeve op zodat bezoekers via trappen naar de top kunnen om van het uitzicht te genieten.

Meer informatie www.voltooiinggroeneschakel.nl
 
 
 
Rondwandeling Voltooiing Groene Schakel, meld je snel aan!
 
De afgelopen maanden zijn, in het kader van project Voltooiing Groene Schakel veel werkzaamheden verricht op Monnikenberg en Anna’s Hoeve. Om te laten zien wat er is gedaan nodigen wij je van harte uit voor een rondwandeling.

Tijdens de rondwandeling loop je onder begeleiding van het Goois Natuurreservaat, de aannemer en teamleden van het project langs de verschillende locaties waaronder de Berg van Dudok, de natuurbrug en het ven op Monnikenberg. Je hebt alle gelegenheid om tijdens de wandeling vragen te stellen. De wandeling duurt zo’n 1,5 á 2 uur.

Interesse om mee te wandelen? Meld je dan aan via groeneschakel@noord-holland.nl.  Het maximale aantal deelnemers is 35 dus wees er snel bij!

Nog even op een rij
Datum: Zaterdag 26 maart van 09.30 tot 12.00 uur
Locatie: We verzamelen op de parkeerplaats aan de Weg over Anna’s Hoeve

Programma
  • Ontvangst en uitleg over het project
  • Rondwandeling 
  • Afsluiting 

Tip! Trek stevige schoenen of laarzen aan.

Wij ontmoeten je graag op deze informatieve en gezellige ochtend.

Jeffrey Leek, Tjenga Hurtak, Liesbeth Rijkhoff en Maarten Broos (kernteam Voltooiing Groene Schakel)
 
 
 
Informatieborden in Anna’s Hoeve en Monnikenberg
 
Deze week worden er 3 informatieborden in Anna’s Hoeve en Monnikenberg geplaatst. Hiermee worden bezoekers op hoofdlijnen geïnformeerd over de veranderingen in het gebied. Wanneer bezoekers meer willen weten dan kunnen zij de QR-code op de borden gebruiken. Deze linkt naar de website van het project Voltooiing Groene Schakel.

Beeld: voorbeeld van één van de borden
 
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door provincie Noord-Holland. Meer informatie over het project: www.voltooiinggroeneschakel.nl
Voor vragen neem contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand