Faunatunnel voor de bever en andere diersoorten | Omgevingsmanager Karen de Bruijn stelt zich voor | De Groene uitweg ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
Faunatunnels
Faunatunnel voor de bever en andere diersoorten
 
De provincie maakt samen met de gemeente Gooise Meren en Staatsbosbeheer een faunatunnel onder de Maxisweg in Muiden. Deze tunnel is de laatste in een reeks natuurverbindingen tussen het Naardermeer en het Waterland boven Amsterdam. Het leefgebied van dieren wordt zo een stuk groter wat goed is voor de biodiversiteit en het herstel van de natuur.
 
 
Lees meer
 
 
 
 
 
Annas Hoeve en Monnikenberg
 
Rondleiding bij werkzaamheden in Anna’s Hoeve en Monnikenberg
 
Onlangs wandelden ruim 40 bewoners en andere geïnteresseerden door de Hilversumse natuur in Anna’s Hoeve en Monnikenberg. Zij kregen een toelichting op de nieuwe inrichting van het gebied. Bij uitzondering ging de rondwandeling ook over de nieuw gebouwde natuurbrug die straks alleen nog begaanbaar is voor dieren.
 
N201
 
Faunatunnels, nieuwe bruggen en onderhoud aan de N201
 
De provincie is gestart met de voorbereidingen van het project ‘N201 Vreeland – Hilversum’. Onder deze naam worden diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de N201 in Wijdemeren en Hilversum. Zo komen op verschillende plekken faunatunnels zodat dieren zoals de otter veilig onder de weg door kunnen en worden er 2 vaste bruggen vervangen.
 
Lees meer
 
 
 
Muiderslot
De Groene uitweg
 
Trompenburgh in ’s Graveland is een buitenplaats uit 1675 dat inmiddels een historisch monument is. En het Muiderslot in Muiden is een middeleeuws kasteel, gebouwd in 1285. Deze 2 locaties maken deel uit van de zogenoemde ‘Groene Uitweg’, een initiatief van provincie Noord-Holland. Binnen dit initiatief werken verschillende partijen samen aan bijzondere projecten gericht op recreatie, cultuur, natuur en landbouw.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Actuele informatie is ook na te lezen op de website en te volgen via Twitter.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand