Negen faunapassages bij het Naardermeer | HOV-busbaan in Hilversum geopend | Werk aan de Hilversumseweg afgerond ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
Negen faunapassages bij het Naardermeer
 
Bij het Naardermeer zijn 9 verschillende soorten faunapassages gebouwd. Hiervoor is gekozen om zoveel mogelijk zoveel mogelijk verschillende diersoorten er gebruik van te laten maken. En dat doen ze gelukkig ook. Zo zijn er passages onder water voor vissen, watervleermuizen en watervogels, en grotere passages over het land voor reeën, dassen en vossen. Voor de kleinere diersoorten zijn er een aantal uitgeholde spoorbielzen aangelegd onder het spoor. Hier kunnen kleine dieren doorheen, zoals kikkers, insecten en spinnen en ringslangen.
 
 
Lees meer
 
HOV-busbaan in Hilversum geopend
 
Op zaterdag 10 december is de HOV-busbaan in Hilversum officieel geopend. Er waren verschillende activiteiten georganiseerd zoals een busbaanrun en de mogelijkheid om met onder andere een chopper, kickbike of een treintje over de busbaan te rijden. Veel geïnteresseerden trotseerde het koude weer en kwamen een ritje maken.

De bus heeft ‘vrij baan’ tussen CS en de A27 en ook op de snelweg langs het overige verkeer. Daardoor kunnen reizigers erop rekenen dat de bus stipt op tijd komt, ook tijdens de spits. Dit maakt de HOV-bus een duurzaam en efficiënt alternatief voor de auto. Over de aanleg van de busbaan is een mooie video gemaakt.
 
 
Bekijk de video
 
Werkzaamheden bij Waterlandtak-Oost
 
Na het ecologisch onderzoek is in september gestart met het afgraven van denweilanden, het verhogen van de bestaande dammen en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers. Voor omwonenden is er op 30 november een rondleiding geweest op het terrein waar de werkzaamheden plaatsvinden. Hier hebben de ecoloog, aannemer en projectleider verteld over de doelstellingen voor dit gebied. Het is er nu nog kaal, maar na afronding van de werkzaamheden zal het gebied zich ontwikkelen tot een kruidenrijk gras- en moeraslandschap. De provincie Noord-Holland gaat ook aan de slag met de herinrichting van de huidige faunapassage onder de A1 en de aanleg van een faunaverbinding aan de Maxisweg, grenzend aan de Waterlandtak-West. Ingenieursbureau Tauw gaat zich bezighouden met het ontwerpen van de verbinding aan de Maxisweg. Voor het project van de A1 wordt nog een ingenieursbureau gezocht. Voor deze 2 projecten werkt de provincie samen met Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeente Gooise Meren.
 
 
 
 
 
 
Werk aan de Hilversumseweg afgerond
 
De Hilversumseweg (N525) is een belangrijke verbinding tussen Hilversum, Laren en de aansluiting met de A1. De werkzaamheden aan de weg zijn in november afgerond. Door de nieuwe inrichting moeten automobilisten langzamer rijden en is het oversteken voor fietsers en voetgangers overzichtelijker geworden. Het nieuwe voorrangsplein maakt de kruising een stuk veiliger. Daarnaast is bij de Dagcamping Hilversum-Laren het 50 km bord verplaatst waardoor de fietsoversteekplaats binnen de bebouwde kom is komen te liggen. Ook zijn er witte bliksemschichten op het wegdek voor de oversteek voor beide rijrichtingen geplaatst. Deze maatregelen zijn genomen om de automobilisten te wijzen op de maximum snelheid van 50km en de fietsoversteek.
 
 
Lees meer
 
 
 
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Actuele informatie is ook na te lezen op de website en te volgen via Twitter.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand