Bouwen aan samenwerking – oktober 2021 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
 
Renovatie Koopvaardersschutsluis; bouwen aan samenwerking – oktober 2021
 
De Koopvaardersschutsluis moet gerenoveerd worden. De provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder bekijken samen met betrokkenen wat de beste aanpak is.
 
Lees meer
 
In deze nieuwsbrief
Eind april heeft u in de eerste nieuwsbrief over de Koopvaardersschutsluis kunnen lezen wat er allemaal komt kijken bij een renovatie en verlenging van een sluis. De voorbereidingen zijn nu in een volgende fase beland. De provincie Noord-Holland is een samenwerking met de aannemer gestart: zij ‘bouwen’ de komende maanden verder aan het ontwerp en oplossingen. Onderdeel daarvan zijn de omvaarroute voor de scheepvaart en de aanpak van de Boerenverdrietsluis. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief.
 
 
 
 
 
Samen werken aan vlot, veilig en verantwoord omvaren
 
Ondertussen vorderen de voorbereidingen voor de omvaarroute gestaag. De scheepvaart moet tijdens de stremming van de Koopvaardersschutsluis immers veilig, vlot en verantwoord kunnen doorvaren met zo min mogelijk hinder voor de omgeving (waaronder het wegverkeer). Voor de zomer testte Port of Den Helder met hulp van vrijwilligers een deel van de omvaarroute. Een leeg zandschip voer de flaneerkade af tot aan de Boerenverdrietsluis.
 
 
 
Nog geen besluit over omvaarroute voor recreatievaart
 
Of de tijdelijke omvaarroute na renovatie van de Koopvaardersschutsluis blijft bestaan voor de recreatievaart wordt uitgebreid onderzocht. Onder meer door de omvaarroute te monitoren. Deze keuze ligt uiteindelijk bij de gemeente Den Helder. De recreatievaart kan na renovatie nog altijd gebruik maken van de Koopvaardersschutsluis.
 
 
Tegengaan binnendringend zeewater
 
De Koopvaardersschutsluis moet tijdens openingen voorkomen dat de zoutindringing richting het kanaal toeneemt. De aannemer wordt uitgedaagd om hier maatregelen tegen te nemen. Dit is nodig om de kwaliteit van de landbouwgrond te kunnen waarborgen.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Waarom ontvangt u een nieuwsbrief?
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u uw e-mailadres heeft uitgewisseld met de provincie voor informatie over de renovatie van de Koopvaardersschutsluis. Wilt u dit liever niet? U kunt zich afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief. Voel u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen en/of te delen met andere geïnteresseerden. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Schroom niet om te mailen naar
infokvss@noord-holland.nl en wij nemen contact met u op.
 
 
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief Renovatie Koopvaardersschutsluis is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Den Helder. Meer informatie: www.noord-holland.nl/kvss en www.denhelder.nl/koopvaardersschutsluis.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl