Gronden gekocht | concept natuurdoelanalyses | inwonersraadpleging ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Natuurversterking & Stikstof
 
De provincie werkt samen met vele partners aan de aanpak natuurversterking en stikstof in Noord-Holland. Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast nieuws over de stikstofopgave ontvangt u ook de laatste stand van zaken over de gebiedsgerichte aanpak.
 
Lees meer
 
Provincie koopt gronden ten behoeve van Natuur Netwerk Nederland
 
Met de aankoop van gronden in Polder Mijzen en Egmond aan den Hoef is de provincie weer een stap dichterbij het versterken en herstellen van de natuur. Op beide locaties heeft de verkopende partij zelf de provincie benaderd met een aanbod. In Polder Mijzen (Ursem) koopt de provincie Noord-Holland 53 hectare grond. Ruim de helft van de grond ligt in het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Een ander deel van de grond ligt buiten het NNN en kan onder andere worden ingezet als ruilgrond voor agrariërs die nu in het Natuurnetwerk ondernemen. In Egmond aan den Hoef koopt de provincie Noord-Holland ruim 15 hectare grond die geschikt is voor bloembollenteelt. De 5 percelen kunnen onder andere worden ingezet als ruilgrond voor agrariërs die nu in het Natuurnetwerk Nederland (NNN) ondernemen en daar uit willen. 
 
 
 
 
 
Provincie levert concept-natuurdoelanalyses in
 
Provincies en de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Defensie stellen de concept-natuurdoelanalyses op voor de stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden waar zij verantwoordelijk voor zijn. Hoe gaat het met de beschermde natuur in een gebied? Wat zijn de verwachte effecten van geplande maatregelen? En welke aanvullende maatregelen zijn nodig om de natuur weer gezond te maken? Elk gebied is anders en vraagt om een specifieke aanpak. Conclusie: er zijn aanvullende maatregelen nodig om de natuurdoelen te halen.
 
 
Beheerplannen 4 Natura 2000-gebieden aangepast en ter inzage
 
Voor natuurgebieden Eilandspolder, Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld & Twiske, Polder Westzaan en Wormer- en Jisperveld & Kalverpolder zijn de beheerplannen om natuurgebieden te beschermen aangepast. Belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen tot 27 april reageren op de ontwerp-beheerplannen. In de plannen staat wat er moet gebeuren om dieren, planten en hun leefgebieden te beschermen en wie dat doet. Het maakt daarnaast duidelijk welke activiteiten onder welke voorwaarden mogen plaatsvinden.
 
Lees meer
 
 
Inwoners denken mee over toekomst van landelijk gebied
 
Provincie Noord-Holland wil graag weten wat inwoners belangrijk vinden in het landelijk gebied. In april gaat daarom de inwonersraadpleging van start waarbij Noord-Hollanders keuzes worden voorgelegd over onder andere natuur, water, klimaat, landbouw en recreatie. De resultaten van de raadpleging worden gebruikt bij het gebiedsprogramma van de provincie: het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Op 1 juli leveren alle provincies hun concept-gebiedsprogramma in bij de minister van Natuur en Stikstof. De raadpleging staat online van 21 april tot en met 26 mei. Iedereen kan deelnemen. De komende weken wordt de raadpleging bij zoveel mogelijk inwoners onder de aandacht gebracht, waaronder met een stand op Bevrijdingspop in Haarlem.
 
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘natuurversterking & stikstof’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand