Alexiatunnel open! | Minister Harbers geeft startschot voor werk in Eemnes | We zijn bereikbaar! ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
Header 600 x 260
 
HOV in 't Gooi
 
De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij.
 
Lees meer
 
Alexiatunnel open!
 
Het is zover; de Alexiatunnel is open! Fietsers, voetgangers, automobilisten en nood- en hulpdiensten rijden voortaan vlot en veilig onder het spoor door. Bewoners vierden zaterdag 6 augustus de opening met een feestelijke optocht door de voetgangers- en fietstunnel. De ondergelegen autotunnel werd symbolisch geopend door een stoet betrokken hulpdiensten, die als eerste door de onderdoorgang reden, gevolgd door een werfauto van de gemeente en een elektrische Transdev-bus. Bekijk de foto’s en video op www.facebook.com/HOVGOOI.

Na de opening van de Alexiatunnel zijn tijdens de treinvrije periode diverse spoorse werkzaamheden. Zo is de tijdelijke spooroverweg op de Mussenstraat vrijwel direct gesloten. En op de busbaan, ter hoogte van het Wandelpad, maak ProRail een overweg voor de HOV-bus die hier straks het spoor kruist op weg naar het busstation.
 
 
 
 
 
Aangepast ontwerp voor Stroomzijde Blaricum
 
Om de busverbinding veilig in te passen is het voorlopig ontwerp voor de Stroomzijde aangepast. Na de vakantieperiode start de aanbesteding. De belangrijkste is het ontwerp voor de Gordiaanse Knoop. Dit kruispunt krijgt verkeerslichten en een aparte opstelstrook voor de bus. Een andere belangrijke aanpassing is het verplaatsen van de (fiets)oversteek van de Gooische Dreef naar de Gordiaanse knoop. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers met een verkeerslicht oversteken.
 
 
Minister Harbers geeft startschot voor werk in Eemnes
 
Minister Mark Harbers, van Infrastructuur en Waterstaat, gaf in juni samen met bestuurders van de provincies en de gemeente Eemnes het startschot voor de verbreding van de afrit van de A27 en de aanleg van HOV-bushaltes in Eemnes. Hierdoor verbetert de bereikbaarheid van Eemnes en de regio.
 
 
 
 
 
Vordering in Huizen
 
In Huizen zijn de verkeersmaatregelen voor de HOV-bus onderdeel van de totale aanpak van de oost-west verbinding vanaf het busstation tot aan de rotonde Aristoteleslaan.

Inmiddels is de aanbesteding daarvan in de afrondende fase en start het werk naar verwachting in december. Vooruitlopend is er al wel sloop- en grondwerk om ruimte te maken voor de nieuwe rotonde Aristoteleslaan/Bovenmaatweg en het aangrenzende werk bij de Aristoteleslaan in Blaricum.
 
 
Voorproefje nieuwe Verlegde Weg Anna’s Hoeve
 
Half juli zijn bij het Zandheuvelviaduct wildroosters en detectielussen gemaakt. Omdat de Weg over Anna’s Hoeve vanwege deze werkzaamheden 2 weken gesloten was, werd de nieuwe verlegde Weg in aanbouw gebruikt als omleidingsroute en kregen we alvast een voorproefje. Wat ziet het er al goed uit!

De aansluitingen met de overige wegen in Hilversum en de verlichting langs het fietspad worden binnenkort aangepakt. Naar verwachting rijdt het verkeer in het eerste kwartaal van 2023 definitief over de nieuwe weg.
 
 
 
We zijn bereikbaar!
 
Ook tijdens de zomervakantie zijn we bereikbaar voor al je vragen of opmerkingen over de werkzaamheden. Je kan ons bereiken via het Servicepunt van Provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.
Het informatiecentrum is nog open t/m vrijdag 12 augustus en gaat dan een kleine 2 weken dicht. Vrijdag 26 augustus ben je weer van harte welkom binnen te lopen. Actuele informatie vind je ook op deze Facebookpagina of op www.hovinhetgooi.nl. We wensen je nog een fijne zomer!
 
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Meer informatie op www.hovintgooi.nl. Mailen en bellen via servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand