Groot onderhoud hefbrug Oterleek ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
 
Oterleek,Hefbrug OterleekFoto (c) Michiel Wijnbergh
 
Groot onderhoud hefbrug Oterleek
 
De hefbrug Oterleek over de Ringvaart van de Heerhugowaard is aan groot onderhoud toe. De brug ligt tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg in Oterleek (gemeente Alkmaar) en stamt uit 1952. De provincie Noord-Holland vervangt onder andere het brugdek door een nieuw brugdek van staal. De werkzaamheden zijn gestart op 11 oktober 2023, de verkeershinder duurt tot eind april 2024. Eind mei 2024 zijn alle werkzaamheden afgerond.
Via deze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte.
 
     
 
 
 
Eerste klus: de damwanden vervangen
 
Het vervangen van damwanden is een heel secure klus. Damwanden beschermen de oever langs het water. De damwand bestaat nu deels uit hout en beton en wordt vervangen door een volledig betonnen damwand. Omgevingsmanager Lennaerd vertelt hoe hij dit aanpakt en daarbij rekening houdt met de bewoners en omgeving.
 
 
Lees meer
 
Tijdelijke voetgangersbrug bouwen
 
Voordat de hefbrug Oterleek afgesloten kan worden om het dek eruit te halen plaatsen we een tijdelijke voetgangersbrug. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen hierdoor eenvoudig het water oversteken zonder om te hoeven lopen/fietsen. Zo beperken we de hinder zo veel mogelijk. De materialen voor de tijdelijke voetgangersbrug liggen al klaar! Op 7 november zijn we gestart met bouwen.
 
 
Lees meer
 
Brug en kruising Huygendijk/Dorpsstraat afgesloten
Vanaf 14 november gaat de brug dicht voor verkeer. De kruising Huygendijk/Dorpsstraat is op 14 en 15 november ook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. We laten dan de brug inmeten en graven een mantelbuis in onder de Huygendijk (N508). Ook richt de aannemer zijn werkterrein in, met een bouwkeet (of meerdere). Op 15 november komt een kraan het brugdek (val genoemd) en de heftorens uithijsen. Het uithijsen van het brugdek is een bijzondere operatie omdat het brugdek heel zwaar is en in één keer wordt verwijderd.
Lees meer
 
Omleidingsroute
 
De hefbrug Oterleek is in volledig afgesloten van 14 november tot en met eind april 2024. Het gemotoriseerd verkeer volgt de omleidingsroute via de Huygendijk (N508), Rustenburgerweg, Noordervaart en Oterlekerweg, en vice versa. Ondanks dat u voor een langere periode moet omrijden van en naar Oterleek en Stompetoren is het goed nieuws dat de duur van de afsluiting is ingekort!
 
 
Lees meer
 
 
 
 
Wist u dat?
 
Wist u dat er een bruggenbank bestaat? Dat is een soort marktplaats voor bruggen, waar een oud brugdek aangeboden wordt voor een tweede leven. Helaas is er geen reactie op onze brug gekomen, na een aantal maanden online te hebben gestaan. Daarom demonteren we de brug.
 
 
 
Vragen of klachten?
Heeft u vragen, opmerkingen, zorgen of klachten over iets wat op en langs de weg gebeurt of gaat gebeuren? Dan kunt u contact opnemen met Lennaerd Vos, omgevingsmanager van de gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans via
06 - 513 194 09. Of via het servicepunt, meer informatie bij Colofon.
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Op de website www.noord-holland.nl/oterleek vindt u meer informatie over het project.

Met vragen kunt u contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland. Telefonisch via 0800 – 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Of neemt direct contact op met de Lennaerd Vos, omgevingsmanager van de gebiedsaannemer via 06 - 513 194 09.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand