Planning werkzaamheden | Weekendafsluiting eind november | Brug Ouderkerk vanuit de lucht ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief N522 Vervanging brug Ouderkerk
 
Het verkeer op de Burgemeester Stramanweg en Oranjebaan (N522) kruist de Amstel over de brug Ouderkerk, gelegen tussen de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen. De brug stamt uit 1936 en is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
   
Planning werkzaamheden tot aan de kerstvakantie
De aannemerscombinatie BOK werkt volop aan de nieuwe Brug Ouderkerk. De komende periode tot aan de kerstvakantie werkt de aannemer vooral aan de wegenstructuur aan de oostzijde van de Brug Ouderkerk (aan de kant van Ouderkerk aan de Amstel) en aan de bouw van de nieuwe noordelijke brug. Hiervoor is een gedetailleerde planning gemaakt. We nemen u graag mee in het overzicht van de werkzaamheden die op korte termijn op stapel staan.
Lees meer
 
 
Wegafsluiting
 
Weekendafsluiting Brug Ouderkerk eind november
 
Door de aanleg van de tweede (noordelijke) brug van de Brug Ouderkerk, schuift de kruising van de Burgemeester Stramanweg (N522) met Hoger Einde-Noord en –Zuid ook iets naar het oosten op. Om een goede aansluiting op de kruising en de Brug Ouderkerk te krijgen, gaat aannemer BOK een nieuw wegdek aanleggen ten noorden van de huidige N522 (Burgemeester Stramanweg) ter hoogte van de kruising. Vanwege de asfalteringswerkzaamheden, is de Brug Ouderkerk in het laatste weekend van november (27 en 28 november 2021) afgesloten voor verkeer.
 
Impressie bouw noordelijke brug
 
De bouw van de noordelijke brug
 
De Brug Ouderkerk wordt door twee bruggen vervangen. De eerste brug wordt naast (ten noorden) van de bestaande brug geplaatst. De bouw van deze brug is deze zomer gestart met de bouw van een basculekelder. Daarna is de brug verder opgebouwd. De brug wordt eind maart 2022 opgeleverd. De werkzaamheden voor de bouw van zo’n nieuwe brug is door de aannemer gedetailleerd uitgewerkt. Via een aantal plaatjes illustreren wij in welke stappen de bouw van de noordelijke brug de komende maanden gaat volgen.
 
Lees meer
 
 
 
Dorpsgezicht
 
Vragen aan de Omgeving
 
Wat vindt de omgeving van het vervangen van de brug over de Amstel? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek. Deze keer: Gijs Numan, eigenaar en bewoner van Brasserie Paardenburg.
 
Luchtfoto
 
Brug Ouderkerk vanuit de lucht
 
De aangepaste kruisingen, de verbindingsweg, nieuwe fietspaden en de basculekelder (nog op de oever): de vernieuwing van de Brug Ouderkerk is in volle gang. Vanuit de lucht zijn de werkzaamheden en ontwikkelingen goed te zien. Herken je de werkzaamheden?
 
Bekijk de foto's
 
 
Afzinken van de basculekelder
 
Het kan omwonenden niet ontgaan zijn: op 19 en 20 augustus 2021 is de basculekelder van de nieuwe Brug Ouderkerk naar z’n definitieve plek in de Amstel geduwd.
 
Brug Ouderkerk aan de Amstel
Durf te vragen
 
In de rubriek #durftevragen behandelt omgevingsmanager Dick Winters van de provincie Noord-Holland elke editie een veel gestelde vraag over het project Brug Ouderkerk aan de Amstel. Of het nu gaat om een vraag, verzoek of tip, bij Dick kunt u altijd terecht.
 
 
Lees meer
 
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op www.noord-holland.nl/brugouderkerk en via de bouw app: N522 BOK. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: brugouderkerk@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl