Webinar Stikstof 9 februari I Inwoners praten mee over toekomst landelijk gebied I Steeds meer natuurverbindingen I 20 miljoen voor aankoop agrarische bedrijven I Wat gebeurt er in de gebieden ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Natuurversterking & Stikstof
 
De provincie werkt samen met vele partners aan de aanpak natuurversterking en stikstof in Noord-Holland. Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast nieuws over de stikstofopgave ontvangt u ook de laatste stand van zaken over de gebiedsgerichte aanpak.
 
Lees meer
 
Stel uw vraag tijdens 3de stikstofwebinar op 9 februari
 
Heeft u een vraag over stikstof? Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur & Stikstof) gaat tijdens een 3de webinar in op de laatste ontwikkelingen van de Noord-Hollandse stikstofaanpak. Het webinar vindt plaats op donderdag 9 februari 2023 tussen 12.00 en 13.00 uur. Deze keer gaat Esther Rommel met Frank de Wit en Koen Overtoom in op vragen over stikstof. Frank de Wit is melkveehouder en voorzitter van de agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken. Koen Overtoom is algemeen directeur bij Port of Amsterdam, het havenbedrijf van Amsterdam. Aanmelden voor het webinar kan via deze link. Vervolgens ontvangen deelnemers een toegangslink per mail. Vragen kunnen tijdens het webinar worden gesteld via de chat.
 
 
Lees meer
 
 
 
Inwoners praten mee over toekomst landelijk gebied
 
Provincie Noord-Holland wil graag weten wat inwoners belangrijk vinden als het gaat om de toekomst van het landelijk gebied. In april start daarom een online inwonersraadpleging, waarbij inwoners keuzes worden voorgelegd over het landelijk gebied. De resultaten van de raadpleging worden gebruikt bij het uitwerken van het gebiedsprogramma van de provincie, waar ook de stikstofplannen onder vallen (Provinciaal Programma Landelijk Gebied). Alle inwoners kunnen aan de raadpleging deelnemen
 
 
Steeds meer natuurverbindingen in Noord-Holland
 
Provincie Noord-Holland verbindt steeds meer natuurgebieden met elkaar. Daardoor kunnen planten en dieren zich beter verspreiden en voortplanten.
Ook keren bijzondere diersoorten, zoals de otter, terug. Dat staat in het Programma Natuurnetwerk 2023 dat is vastgesteld door Provinciale Staten.
Het Programma Natuurnetwerk geeft een overzicht van alle activiteiten en projecten die de provincie in samenwerking met partners onderneemt om de natuur in Noord-Holland te versterken.
 
Lees meer
 
 
€ 20 miljoen voor aankoop agrarische bedrijven
 
De provincie wil € 20 miljoen extra beschikbaar stellen voor de aankoop van agrarische bedrijven van boeren die willen stoppen. Daardoor vermindert een deel van de stikstofuitstoot op beschermde natuur, ontstaat er mogelijk ruimte voor PAS-melders én kunnen boeren die willen blijven, doorgaan. Provinciale Staten nemen hier op 6 maart 2023 een besluit over.
 
 
Lees meer
 
Wat gebeurt er in de gebieden? 
 
Noord-Holland heeft prachtige duin-, veenweide- en plassengebieden. Door de uitstoot van stikstof en andere schadelijke stoffen, klimaatverandering en ruimtelijke ontwikkelingen staan deze gebieden onder druk. Daarom werkt de provincie in heel Noord-Holland, samen met belanghebbenden, aan een gebiedsgerichte aanpak. Om zo de landelijke en provinciale (wettelijke) opgaven op het gebied van natuur, landbouw, water, bodemdaling, klimaat, recreatie en beheer van landschap in samenhang aan te pakken. De afgelopen maand zijn in meerdere gebieden informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten werden belangstellenden en belanghebbenden geïnformeerd over de opgaven die er liggen in een gebied en konden zij vragen stellen en meepraten over de toekomst van een gebied. Zoals onder andere in Oostzanerveld en Amstelscheg. Ook zijn de gemeenteraad van Purmerend, Wormerland en Zaanstad geïnformeerd over de gebiedsprocessen die daar zijn gestart voor Eilandspolder en Wormer- en Jisperveld en de Kalverpolder. Via de website van de provincie Noord-Holland zijn de ontwikkelingen van alle gebieden met een gebiedsgerichte aanpak te vinden. 
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘natuurversterking & stikstof’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand