Jongeren en Statenleden debatteren over natuur en bereikbaarheid l Bonhoeffercollege wint scholierenchallenge Voedselbos ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
Nederland, Haarlem, 1 november 2019 Scholieren battle Foto: Elmer van der Marel
 
Nieuwsbrief Scholierenprogramma Baas van Noord-Holland
 
Met het programma ‘Baas van Noord-Holland’ wil de provincie zoveel mogelijk jongeren bereiken en hen kennis laten maken met politiek en de provincie.
 
Lees meer
 
Jongeren en Statenleden debatteren over natuur en bereikbaarheid
 
Tijdens het Provinciaal Jeugddebat gingen jongeren in debat met elkaar en Statenleden over de stem van jongeren in de politiek, het beter bereikbaar maken van landelijke gebieden en een goede balans tussen natuur en recreatie, zoals festivals.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
Bonhoeffercollege wint scholierenchallenge Voedselbos
 
Verschillende scholen in het voortgezet onderwijs werden uitgedaagd om een voedselbos te ontwerpen. Het voedselbos moest geschikt zijn voor een gezin van 4 personen zodat ze nooit meer naar de supermarkt hoeven. Het team dat gewonnen heeft gaat met de hele klas op excursie naar Voedselbos Texel.
 
 
Lees meer
 
Break-in Box 'Red de gezonken provincie!'
 
Boek de Break-in Box 'Red de gezonken provincie!' voor jouw klas! Mbo-studenten leren op een interactieve manier welke taken de provincie uitvoert. Taken die de studenten onopgemerkt in hun dagelijks leven tegenkomen, zoals klimaat, wegen en natuur.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
 
 
 
 
Meedoen met een scholierenchallenge?
 
Wil jij je leerlingen extra uitdagen met een scholierenchallenge van de provincie? Stuur dan een mail naar baasvannoordholland@noord-holland.nl. Ze gaan bijvoorbeeld op zoek naar oplossingen voor het tegengaan van voedselverspilling, het versnellen van de energietransitie of het aantrekkelijker maken van fietsen.
 
 
 
 
Contact
 
Mail naar baasvannoordholland@noord-holland.nl
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl