Stand van zaken ontwikkelingen Noord-Hollands landelijk gebied ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Buitengewoon Noord-Holland
 
Provinciaal Programma Landelijk Gebied en Aanpak Stikstof

Het Provinciaal Programma Landelijk Gebied, ‘Buitengewoon Noord-Holland!' is het programma voor het Noord-Hollandse platteland. Hierin staan de opgaven waar de provincie voor staat en de doelen die Noord-Holland de komende jaren wil bereiken om het landelijk gebied mooi, leefbaar en gezond te houden. Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en van onze Aanpak Stikstof.
 
Lees meer
 
 
Vervolg ontwikkelingen Noord-Hollands landelijk gebied
 
Het Rijk heeft een eerste reactie gestuurd op de startversie van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied. Daarin staat dat Noord-Holland op de goede weg is en bijvoorbeeld al veel maatregelen neemt om de verslechtering van de Europees beschermde Natura 2000-gebieden tegen te gaan. Het Rijk vraagt de provincie het plan concreter uit te werken. Dat melden Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten. Het Rijk vraagt de provincie om onder andere de doelen van het PPLG nader uit te werken (pdf, 565 kB) en globale keuzes te maken voor de toekomst van de landbouw. Daarnaast wordt gevraagd om concretere acties te beschrijven om ook in de toekomst de verslechtering van de beschermde natuur tegen te gaan.
 
 
Lees meer
 
Weblog Jelle Beemsterboer: 'Provincie werkt door aan oplossingen in het landelijk gebied'
 
In 2019 is door de Raad van State uitspraak over stikstof de vergunningverlening moeilijker geworden en de rechtszekerheid onder het bedrijf van veel boeren weggehaald. Het Rijk staat nu al bijna 5 jaar aan de lat om die problemen op te lossen en te starten met het verbeteren van de kwaliteit van de natuur.

De roep om oplossingen in het landelijk gebied is groot. Ondanks alle onzekerheid gebeurt er in Noord-Holland veel. In vele gebiedsprocessen door de hele provincie werken we met boeren, bewoners en natuurbeheerders aan mogelijke oplossingen. Dat gaat goed. De betrokkenen vanuit de natuur en vanuit de landbouw vinden elkaar steeds beter. Die energie willen we vasthouden.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘Buitengewoon Noord-Holland’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand