‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
Nederland, Haarlem, 1 november 2019 Scholieren battle Foto: Elmer van der Marel
 
Nieuwsbrief Scholierenprogramma Baas van Noord-Holland
 
Met het programma ‘Baas van Noord-Holland’ wil de provincie zoveel mogelijk jongeren bereiken en hen kennis laten maken met politiek en de provincie.
 
Lees meer
 
Vragenvuur aan Zita Pels tijdens Kinderpersconferentie
 
Tijdens de Week van het geld vroegen leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool gedeputeerde Zita Pels van Financiën het hemd van het lijf over goed omgaan met geld en haar werk als bestuurder.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
'Box-Non-Air’ beste idee Scholierenchallenge over voedselverspilling
 
Team 3vb uit de 3e klas vwo van het A. Roland Holst College in Hilversum won de Scholierenchallenge ‘Hoe ga jij voedselverspilling tegen?’ Met hun idee voor een ‘Box-Non-Air’ adviseren Sofia, Isis, Ella en Amy om voedsel langer te bewaren in een box waaruit de lucht is weggezogen en waar, als tegendruk, een ander gasvormig materiaal wordt toegevoegd.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
Break-in Box 'Red de gezonken provincie!'
 
De Break-in Box 'Red de gezonken provincie!' is inmiddels een groot succes onder mbo-studenten. Ze leren op een interactieve manier welke taken de provincie uitvoert. Taken die de studenten onopgemerkt in hun dagelijks leven tegenkomen, zoals klimaat, wegen en natuur. Lukt het jouw klas om onder tijdsdruk de gezonken provincie te redden? Meld je klas aan en doe mee!
 
 
Lees meer
 
 
 
 
 
Meedoen met een scholierenchallenge?
 
Wil jij je leerlingen extra uitdagen met een scholierenchallenge van de provincie? Stuur dan een mail naar baasvannoordholland@noord-holland.nl. Ze gaan bijvoorbeeld op zoek naar oplossingen voor het tegengaan van voedselverspilling, het versnellen van de energietransitie of het aantrekkelijker maken van fietsen.
 
 
 
 
Contact
 
Mail naar baasvannoordholland@noord-holland.nl
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl