Rondleidingen in de Waterlandtak-West goed bezocht | Aftellen naar opening Alexiatunnel | Werkzaamheden Dammerweg ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
 
Buffels
 
Rondleidingen in de Waterlandtak-West goed bezocht
 
Onlangs organiseerde de provincie 3 rondleidingen in de Waterlandtak-West bij Muiden, waar sinds een jaar een kudde waterbuffels graast. Dit is onderdeel van het opnieuw inrichten van het gebied, waar eerst de A1 lag, tot natuurverbinding tussen het Naardermeer en Waterland. Kuddebeheerder Wouter Slors nam de omwonenden bij hoge uitzondering mee het gebied in en vertelde over de buffels en de manier waarop zij ons helpen om het gebied te beheren.
 
Alexiatunnel
 
Aftellen naar opening Alexiatunnel
 
Tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni bezochten veel inwoners van Gooi en Vechtstreek de Alexiatunnel in Hilversum. De tunnel was speciaal voor die dag toegankelijk voor publiek en vele zagen het als een unieke kans om door de tunnel te wandelen waar straks alleen auto’s en bussen mogen rijden. De werkzaamheden aan de Alexiatunnel zijn bijna klaar. Het is nu aftellen naar zaterdag 6 augustus. Dan wordt zowel de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel als de tunnel voor het overige verkeer opengesteld.
 
 
 
Jarno Kamphuis
Regiomanager Jarno Kamphuis stelt zich voor
 
Sinds een haf jaar is Jarno Kamphuis regiomanager Gooi en Vechtstreek bij de provincie Noord-Holland. Een functie waarvoor hij regelmatig het gebied intrekt. We spraken hem over zijn werkzaamheden, de belangrijke opgaven voor de regio Gooi en Vechtstreek en zijn favoriete plek op de hei.
 
 
Lees meer
 
 
Impressie Dammerweg
 
Werkzaamheden Dammerweg
 
Van maandag 4 t/m woensdag 13 juli zijn er werkzaamheden bij de Dammerweg (N523) en het naastgelegen fietspad van de rotonde Gooilandseweg in Weesp. Er wordt nieuw asfalt aangebracht en er worden bomen geplant langs de weg. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren is de Dammerweg afgesloten voor verkeer. De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.
De afbeelding laat een impressie van de nieuwe situatie zien.
 
Luchtfoto kruising
 
Aanleg voorrangsplein Hilversumseweg
 
De Hilversumseweg (N525) wordt opnieuw ingericht met een voorrangsplein en oversteekplekken voor fietsers en voetgangers. Door deze nieuwe inrichting neemt de snelheid van het doorgaand verkeer op de weg af. De werkzaamheden starten maandag 15 augustus en duren 11 weken. Om het werk goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de Hilversumseweg tijdelijk in één rijrichting (van Hilversum naar Laren) af te sluiten.
 
Lees meer
 
 
Beweegbare brug
Op pad met de servicemonteur van bruggen en sluizen
 
VolkerWessels is namens provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de 5 beweegbare bruggen in het gebied Gooi en Vechtstreek. Dit doen ze voor een periode van ruim 10 jaar, tot medio 2027. Het doel; veilige en bruikbare bruggen en sluizen voor alle gebruikers. Elk kwartaal gaan de servicemonteurs langs bij de bedienaars van de bruggen en sluizen. Daar doen ze een volledige inspectie.

Foto: Marije de Rooij-Stevenhaagen
 
 
Lees meer
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van provincie Noord-Holland. Actuele informatie over de regio Gooi en Vechtstreek is te vinden op www.noord-holland.nl/Regio_s/Gooi_en_Vechtstreek.
Volg ons ook via de regio Gooi en Vecht Facebookpagina.
Vragen of opmerkingen? Neem contact op met Servicepunt provincie Noord-Holland via 0800 0200 600 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand