A.C. de GraafApp: makkelijk en snel op de hoogte | Noodzakelijke bomenkap in Opmeer | Voorbereidende werkzaamheden dit najaar van start ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
N241
 
Herinrichting A.C. de Graafweg (N241)
 
De A.C. de Graafweg (N241) is een 12 kilometer lange weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. De weg staat bekend als gevaarlijk, omdat hij smal is en niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De provincie gaat de weg herinrichten om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming te garanderen. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de weg wordt de drinkwatertransportleiding naast de weg verlegd.
 
Lees meer
 
AC de Graaf App
A.C. de GraafApp: gemakkelijk en snel op de hoogte
 
Wilt u snel en gemakkelijk alles weten over de werkzaamheden aan de A.C. de Graafweg en het verleggen van de drinkwatertransportleiding? Download dan nu de A.C. de GraafApp in de appstores!
 
 
Lees meer
 
 
Bomenkap Opmeer
 
Noodzakelijke bomenkap langs A.C. de Graafweg in Opmeer
 
In het najaar beginnen we met het kappen van 568 bomen langs de A.C. de Graafweg in Opmeer. Door het kappen kunnen we het fietspad verbreden en de kabels en leidingen verleggen.
 
Werkzaamheden
 
Voorbereidende werkzaamheden dit najaar van start
 
Dit najaar start, naast het kappen van bomen, ook het voorbereidende werk voor het verleggen van de kabels en leidingen waaronder de drinkwatertransportleiding van PWN. 
 
Lees meer
 
 
 
Globale planning
 
Alle voorbereidende werkzaamheden en het verleggen van de kabels en leidingen duren twee jaar, tot eind 2023. Het werk aan de weg en het fietspad start in 2023 en is eind 2024 afgerond. In september weten we precies wanneer we welke werkzaamheden en op welk deel van de weg uitvoeren.
 
 
 
 
 
Mooie dronebeelden in video ‘Een nieuw gezicht voor de A.C. de Graafweg’
 
In deze video vertellen de provincie en Boskalis over de plannen en werkzaamheden voor de herinrichting van de weg en verleggen van de drinkwatertransportleiding. Ook zie je het ontwerp van de aangepaste weg. Mooie dronebeelden van het West-Friese platteland en de A.C. de Graafweg maken de video compleet.
 
 
Informatiebijeenkomst
 
Terugblik informatiebijeenkomst met bewoners
 
Eind juni organiseerde de provincie een informatiebijeenkomst om bewoners bij te praten over het project en de werkzaamheden en vragen te beantwoorden. Ook gedeputeerde Olthof sprak met bewoners en de Dorpsraad Spanbroek/Opmeer.
 
Werkbezoek
 
Gedeputeerde brengt werkbezoek aan N241
 
Gedeputeerde Jeroen Olthof bracht 9 juli een werkbezoek aan de N241. Olthof wilde graag met eigen ogen zien hoe de weg wordt heringericht en de drinkwatertransportleiding verlegd en welke uitdagingen hierbij komen kijken.
 
 
 
 
 
Colofon
 
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door het projectteam Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) van de provincie Noord-Holland.

Vragen? Neemt u dan contact met ons op via 0800–0200 600 (gratis) of n241acdegraafweg@noord-holland.nl
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl