Het Schouw: oplossingen onder de loep | Project N247 Noord is in aanbesteding | Geld gezocht voor onderdoorgang in Broek in Waterland ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Bereikbaarheid Waterland N247
 
Met deze nieuwsbrief over het programma Bereikbaarheid Waterland houden we u op de hoogte van de stand van zaken over de voortgang van het project. De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam werken samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam aan de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid in de regio Waterland. Met het programma wil de provincie de doorstroming voor automobilisten en busreizigers op de N235 en N247 verbeteren. Ook de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt verhoogd. Een voorwaarde is dat de leefbaarheid en de natuur er niet op achteruit mogen gaan.

Veel leesplezier!
 
Lees meer
 
Uitvoering plannen voor kruising Het Schouw stapje dichterbij
 
Kruispunt Het Schouw ligt net iets ten noorden van Amsterdam. Het auto- en busverkeer loopt er dagelijks snel vast. Het voorstel is om met 2 onderdoorgangen de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Van die 2 onderdoorgangen ligt er nu een voorlopig ontwerp. Besluitvorming in Gedeputeerde Staten staat voor het najaar op de agenda.
 
 
Lees meer
 
Verkeersveiligheid geldt ook voor dieren
 
Een van de extra maatregelen die wordt voorgesteld bij kruispunt Het Schouw is een faunapassage. Omdat we willen dat dieren van het ene natuurgebied naar het andere gaan, zorgt de provincie voor dergelijke onderdoorgangen waardoor dieren veilig de oversteek kunnen maken.
 
 
Lees meer
 
Projectdeel Noord bijna in uitvoering
 
Met het gunnen van het werk in projectdeel Noord aan aannemer KWS is de uitvoering een stap dichterbij gekomen. Het contract met de aannemer werd op 15 juli ondertekend. De aannemer gaat na de zomer aan de slag met de voorbereidingen.

Het werkgebied van ‘Noord’ ligt tussen Monnickendam en de aansluiting met de N244 bij Edam-Volendam. Projectonderdelen zijn onder andere de vervanging van de Dijksbrug bij Monnickendam, aanpassing van het kruispunt Bernhardlaan en de aanleg van een nieuw fietspad tussen Katwoude en Volendam.

Het vervangen van de Dijksbrug staat als eerste op de lijst van de aannemer. Over de gevolgen van dat werk op het verkeer op de N247 wordt na de zomer meer bekend.

Meer over het werk in projectdeel Noord is te vinden op de webpagina’s van Bereikbaarheid Waterland.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘Bereikbaarheid Waterland’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.

Meer informatie: www.bereikbaarheidwaterland.nl

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
 
 
 
Meer nieuws uit de regio? Volg ons op Facebook
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand