Artikel 1 | Artikel 2 | Artikel 3 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
Vos
Natuursucces in Waterlandtak-West
 
Sinds het voorjaar leven 8 volwassen waterbuffels met inmiddels 3 kalfjes in natuurgebied Waterlandtak-West in Muiden. De provincie onderzoekt hiermee de kansen van natuurlijk natuurbeheer. De buffels grazen ongewenste begroeiing kort, zodat de natuurverbinding met omliggende gebieden in stand blijft. Daardoor krijgen planten en dieren meer ruimte. De eerste monitoringsresultaten zijn zeer positief. Zo zijn er meerdere soorten vogels in het gebied gespot waaronder de purperreiger, lepelaar en waterral. Ook is er al een otter, vos en bever gesignaleerd.
 
 
Lees meer
 
 
Vechtbrug
 
Vechtbrug Uitermeer
 
De onderhoudswerkzaamheden aan het hydraulisch systeem van de Vechtbrug Uitermeer in Weesp gaan voorspoedig. Het hydraulisch systeem zorgt ervoor dat de brug goed open en dicht gaat. De werkzaamheden worden nu uitgevoerd zodat de brug straks klaar is voor het drukke vaarseizoen.
Om de monteurs veilig hun werk te laten doen is 1 rijbaan afgesloten. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer om en om over de andere baan te begeleiden. Naar verwachting is het werk woensdag 22 december klaar.
 
Alexiatunnel
 
Alexiatunnel in Hilversum vordert
 
Volgend jaar augustus moeten auto’s en fietsers door de nieuwe Alexiatunnel bij de Oosterengweg in Hilversum kunnen rijden. Er wordt dus met man en macht gewerkt om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is.

Dit moment staat in het teken van het storten van beton. Het streven is om de grote vloer, die onder het spoordek loopt, nog voor de kerst klaar te hebben zodat deze tijdens het kerstreces goed kan uitharden.
 
Lees meer
 
 
Albert van Dijk
Gladheidbestrijder Albert in actie
 
Het is winter en de kans op sneeuw en ijzel is groot. Om wegen en fietspaden veilig te houden staan gladheidbestrijders klaar om in actie te komen. Zij gaan dag en nacht op pad om zout te strooien en de provinciale wegen sneeuwvrij te maken. Albert van Dijk (links op de foto) is een van de gladheidbestrijders en vertelt graag meer over zijn werk als chauffeur op de strooiwagen.
 
 
Lees meer
 
 
Karekiet
 
Welkom terug karekiet
 
Het gaat beter met de grote karekiet in de Oostelijke Vechtplassen. Door diverse maatregelen is de populatie nu weer stabiel, terwijl daarvoor het aantal paren jarenlang afnam. Vogelexpert Jan van der Winden volgt de paren op de voet. Jan: “Het is natuurlijk mooi dat we de afname van de populatie hebben kunnen stoppen. Maar we zijn er nog niet. De Oostelijke Vechtplassen is één van de 2 belangrijkste locaties waar we het leefgebied voor deze unieke vogel kunnen vergroten.”

foto door Jan van der Winden
 
Moeraseiken
 
Nieuwe plek voor de Moeraseiken
 
De 9 fraaie rood kleurende Moeraseiken langs het Wandelpad nabij het station in Hilversum hebben een nieuwe plek gekregen. 

Ze maken plaats voor een voetpad dat wordt aangelegd richting het station. De bomen zijn met kluit en al uit de grond gehaald en verhuisd naar het gebied langs de N201. Daar worden ze de komende 3 jaar gemonitord om te zien hoe ze het doen op hun nieuwe plek.
 
 
 
 
Kerstboom
Fijne feestdagen!
 
Dit is de laatste nieuwsbrief van 2021. Wij zijn er weer in 2022 met nieuws, interviews, verhalen en mooie foto’s uit jouw regio.

Het team Regio Gooi en Vechtstreek van de provincie Noord-Holland wenst je fijne feestdagen!
 
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Actuele informatie is ook na te lezen op de website en te volgen via Twitter.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand