Negen faunapassages bij het Naardermeer | HOV-busbaan in Hilversum geopend | Werk aan de Hilversumseweg afgerond ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
Nieuwe inrichting voor weidevogels in De Kampen
 
De werkzaamheden in weidevogelgebied De Kampen zijn net voor het broedseizoen afgerond. De Kampen is een natuurgebied van 100 hectare in de gemeente Blaricum, ten zuiden van de A27 en grenzend aan het Eemmeer. Er broeden veel soorten weidevogels zoals de grutto en de kievit. Van al de jonge vogels die daar uit het ei kruipen overleven er helaas te weinig en hierdoor dalen de populaties flink. Om de kansen van de weidevogels te vergroten heeft de provincie samen met de eigenaren Staatsbosbeheer en de Agrarische Stichting Blaricum, waterbeheerder Waternet en de gemeente Blaricum afgelopen jaar het natuurgebied opnieuw ingericht.

Foto: Henk Kolkman
 
 
Lees meer
 
Eindvideo bouw natuurbrug, Alexiatunnel en busbaan
 
Het Hilversumse deel van het Project HOV in ’t Gooi is klaar. Bij Anna's Hoeve is een natuurbrug gebouwd zodat dieren veilig de weg en het spoor kunnen oversteken. De Alexiatunnel, de nieuwe spoorwegonderdoorgang voor auto- en fietsverkeer, is af en volop in gebruik. Tot slot is ook de vrije busbaan tussen de A27 en het NS-station in Hilversum aangelegd. De HOV-bus die hier rijdt zorgt voor een snelle en betrouwbare busverbinding van ’t Gooi richting Amsterdam, Schiphol en Almere. Bekijk de eindvideo met mooie (drone)beelden van alle werkzaamheden.
 
 
Bekijk de video
 
Natuur en recreatie in Anna’s Hoeve
 
Natuurgebied Anna’s Hoeve in Hilversum krijgt een nieuwe inrichting. Er komt een uitbreiding van de recreatiemogelijkheden en een deel wordt rustgebied. Om dieren de ruimte te geven die ze nodig hebben is de Weg over Anna’s Hoeve verlegd. Het bestaande bos in Anna’s Hoeve krijgt open heide en poelen. Dit zal verschillende diersoorten aantrekken. Rondom de natuurbrug komt een rustgebied waar geen mensen en honden mogen komen. Zo kunnen dieren als de ree, das en salamander in alle rust gebruik maken van de natuurbrug.

Je kan straks ook blijven recreëren in Anna’s Hoeve. Er wordt onder andere een vlonder aangelegd over het water van de Bergvijver en een trap naar een nieuw uitkijkpunt op de Berg van Anna’s Hoeve. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting half juli klaar.
 
 
Lees meer
 
Een schoon Waterlandtak-West
 
In maart vinden er opschoonwerkzaamheden plaats in het natuurgebied Waterlandtak-West in Muiden. Het gaat om het snoeien van beplanting en het opschonen van sloten. Het verkeer heeft hier geen hinder van. Halverwege maart start ook de bouw van een uitkijkpunt over het gebied. Het uitkijkpunt is toegankelijk vanaf parkeerplaats P1 in Muiden en zorgt ervoor dat je als bezoeker de natuur nog beter kunt bewonderen!
 
 
Lees meer
 
 
 
 
Nieuwe bruggen en faunapassage’s voor de Vreelandseweg
 
De provincie vervangt 2 bruggen in de Vreelandseweg (N201) in de gemeente Wijdemeren en gemeente Hilversum. Onder de nieuwe bruggen en op diverse plekken langs de weg worden faunapassage ’s aangelegd, zodat de otter en andere dieren die in en om de Vechtplassen leven de weg veilig kunnen oversteken. Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt op enkele plekken de berm verbreed. Ook zaait de provincie de bermen in met kruidige planten waardoor er een aantrekkelijk leefgebied ontstaat voor vlinders en bijen. Om de hinder voor de omgeving te beperken wordt tegelijkertijd het asfalt vervangen.
 
 
Lees meer
 
Baggeren Loosdrechtse Plassen
 
De komende anderhalf jaar wordt zo’n 135.000 kuub bagger weggehaald uit de Loosdrechtse Plas. Baggeren is nodig om de kwaliteit van dit gebied te versterken. Het verbetert de bevaarbaarheid, de waterkwaliteit en de natuurwaarden.
Er is gestart rond de eilandjes Markus Pos en Robinson Crusoe en in de Oostelijk Drecht. Momenteel wordt er gebaggerd aan de westzijde van de Eerste Plas. Naar verwachting zijn de werkzaamheden hier in juni 2023 gereed. Dan wordt gestart aan de Derde Plas.
 
 
Lees meer
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Actuele informatie is ook na te lezen op de website en te volgen via Twitter.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand