Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen nieuwe Zaanbrug ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Header nieuwsbrief Zaanbrug
 
Nieuwsbrief Vervanging Zaanbrug
 
De provincie Noord-Holland heeft in samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland de voormalige Zaanbrug over de Zaan tussen Wormer en Wormerveer vervangen. De brug is vervangen door een nieuwe ophaalbrug, die voldoet aan de eisen van deze tijd. De brug heeft een bredere en hogere doorvaart dan zijn voorganger. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt. Met deze laatste nieuwsbrief van het project informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
Lees meer
 
De allerlaatste werkzaamheden
 
De aannemer Reimert werkt aan de allerlaatste werkzaamheden voor het project Vervanging Zaanbrug. Dat betekent dat het project vrijwel ten einde is en dat binnenkort al het verkeer gebruik kan maken van de Zaanbrug.
 
 
Lees meer
 
Wist u dat…
 
Het aanleggen van de nieuwe Zaanbrug was geen eenvoudige klus en er komt meer bij kijken dan dat het lijkt. We hebben een aantal feiten voor u op een rijtje gezet.
 
 
Lees meer
 
Officiële opening Zaanbrug
 
De nieuwe Zaanbrug is open voor het verkeer. De laatste werkzaamheden voor de vervanging van de brug zijn vrijwel afgerond. En deze mijlpaal willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt de opening van de nieuwe Zaanbrug op 13 april 2024 gevierd.
 
 
Lees meer
 
Twee jaar werkzaamheden in twee minuten
 
De aannemer heeft al het werk dat zij de afgelopen jaren aan de Zaanbrug verricht heeft, vastgelegd op beeld. Wil je ook zien welk werk er verzet is? De gemaakte beelden van de afgelopen jaren zijn omgezet in een twee minuten durende timelapse.
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
De nieuwsbrief Vernieuwen Zaanbrug is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op:
www.noord-holland.nl/zaanbrug of download de Reimert Bouwapp in de appstores. Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of mailen naar zaanbrug@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand