Planning | Nieuwe fietsroute | Opbouw | De laatste loodjes | Nieuwe omgevingsmanager | Durf te vragen | Vanuit de lucht ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Nieuwsbrief N522 Vervanging brug Ouderkerk
 
Het verkeer op de Burgemeester Stramanweg en Oranjebaan (N522) kruist de Amstel over de brug Ouderkerk, gelegen tussen de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen. De brug stamt uit 1936 en is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
Lees meer
 
Planning werkzaamheden tot eind van het project
Het einde van het project Vervanging Brug Ouderkerk komt in zicht. Maar de komende maanden vinden er nog veel werkzaamheden plaats die voor verkeershinder kunnen zorgen. Voor deze laatste loodjes moet het verkeer rekening houden met meerdere afsluitingen en/of omleidingen. Daarna kan de brug medio juni in z’n geheel opengesteld worden voor al het verkeer. Wij geven graag een overzicht van de werkzaamheden in de komende maanden.
Lees meer
 
 
 
Nieuwe fietsroute rondom Brug Ouderkerk
 
Vanaf maart heeft de aannemer hard gewerkt aan de aanleg van twee fietsonderdoorgangen onder de provinciale weg. Op 5 mei is de onderdoorgang aan de kant van Ouderkerk aan de Amstel gereed en kunnen de eerste fietsers gebruik maken van de nieuwe fietsroute aan de oostkant van Brug Ouderkerk.
 
 
Opbouw nieuwe zuidelijke brug
 
Sinds eind 2022 is er continue gebouwd aan de zuidelijke brug. Van het aanbrengen van het betonwerk en het plaatsen van het val tot het maken van de onderdoorgangen en de gemetselde muren op de brug. De aannemer heeft veel van deze werkzaamheden op camera vastgelegd. We geven graag een overzicht van de werkzaamheden sinds eind 2022.
 
Lees meer
 
 
De laatste loodjes: meerdere afsluitingen in mei en juni
 
Om het verkeer medio juni over zowel de zuidelijke als de noordelijke Brug Ouderkerk te kunnen laten rijden, moet er nog veel werk verzet worden. Dit werk gaat gepaard met meerdere afsluitingen van de brug. Tussen 4 mei en 23 juni 2023 moet het verkeer daarom rekening houden met diverse afsluitingen en omleidingen.
 
Nieuwe omgevingsmanager
Vanaf 1 mei is Astrid Haatrecht de nieuwe omgevingsmanager vanuit de provincie voor de omgeving.
Lees meer
 
 
 
Durf te vragen
 
Aan de noordkant van de brug fietsen straks fietsers in beide richtingen. Voetgangers steken de Amstel over via het nieuwe voetpad op de zuidelijke brug. Vanuit Ouderkerk aan de Amstel kun je vanaf de kruising met Hoger Eind-Zuid de brug op en af lopen. Maar hoe lopen voetgangers vanaf de brug naar de Amstelzijde en Amsteldijk-Noord?
 
 
Brug Ouderkerk vanuit de lucht
 
In de zomer van 2022 is de voormalige Brug Ouderkerk geheel gesloopt. Na de zomer begon de opbouw van de nieuwe zuidelijke brug. In december 2022 hebben we opnieuw foto’s gemaakt van de Brug Ouderkerk. De vorderingen van de werkzaamheden aan de vernieuwing van de Brug Ouderkerk zijn duidelijk te zien.
 
Lees meer
 
 
Save the date
Officiële opening Brug Ouderkerk op zaterdag 15 juli 2023.
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op www.noord-holland.nl/brugouderkerk en via de bouw app: N522 BOK. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: brugouderkerk@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand