Gladheidbestrijders aan het werk! | Opzoek naar beschermde soorten | Graafwerkzaamheden Monnikenberg gestart ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
Opzoek naar beschermde soorten
 
Ingrid Hille Ris Lambers is ecologisch onderzoeker bij Bureau Waardenburg. Voor de provincie Noord-Holland onderzocht zij met welke beschermde dier- en plantensoorten er rekening moet worden gehouden bij de aanleg van de faunapassages langs de Franse Kampweg. Ingrid vertelt waar ze op let tijdens haar onderzoek en welke soorten ze allemaal is tegen gekomen.
 
 
Lees meer
 
Gladheidbestrijders aan het werk!
 
De voorbereidingen op het strooiseizoen zijn al in volle gang. VolkerInfra gaat de komende winter de provinciale wegen in de Gooi en Vechtstreek veilig en sneeuwvrij houden. Nabij trappen en andere plekken waar met de hand gestrooid moet worden zijn zoutbakken geplaatst. Onlangs vond de vlootschouw plaats bij het steunpunt in Weesp. Tijdens de vlootschouw worden de sneeuwschuivers en zoutstrooiers getest en de strooiroutes met de chauffeurs besproken. Een goede voorbereiding is het halve werk. De gladheidbestrijders zijn er klaar voor; laat de winter maar komen!
 
 
Lees meer
 
“Het is belangrijk dat ik steeds 3 á 4 stappen vooruitdenk”
 
Rick is de voorman van de timmerlieden bij het project HOV in ‘t Gooi. Hij werkt al 38 jaar bij BAM. Ooit begonnen als leerling is hij stap voor stap gekomen waar hij nu is.
‘Als voorman ben ik alweer 5 jaar verantwoordelijk voor de aansturing van het personeel dat op de bouwplaats aan het werk is. Dit team is zo’n 9 man groot. Ik ben de tussenpersoon van de uitvoerder naar de timmerlieden. Maar ik steek mijn handen ook uit de mouwen; je kunt mij daarom beter een meewerkend voorman noemen.
 
 
Lees meer
 
 
Duurzaam bouwen
 
Bij het project HOV in ’t Gooi is er veel aandacht voor duurzaamheid zoals het hergebruik van materialen en de inzet van elektrische bouwmachines. Zo bestaat het asfalt wat onlangs is gelegd op de HOV-busbaan voor 70% uit gerecycled materiaal. Het asfalt is aangebracht door BAM Infra met de inzet van een elektrische wals. Deze wals is veel stiller dan een ‘gewone’ wals. En omdat er geen benzine of diesel wordt gebruikt is er ook geen uitstoot van schadelijke stoffen.

De provincie Noord-Holland werkt samen met haar partners aan het verduurzamen van wegen. Door te kiezen voor duurzame maatregelen wil de provincie in de toekomst 100% circulair bouwen.
 
 
 
Graafwerk weiland en deel van akker Monnikenberg
 
De graafwerkzaamheden in Monnikenberg zijn afgelopen week gestart. We graven het weiland in Monnikenberg af om daar een ven te kunnen herstellen. De nabijgelegen akker wordt slechts deels (een derde deel) afgegraven. Het overige deel is ingezaaid met een gras-klavermengsel. In eerdere berichtgeving hebben we per abuis aangegeven dat we slechts een deel van het weiland zouden afgraven. Dit moest een deel van de akker zijn; het weiland wordt wel helemaal afgegraven.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Actuele informatie is ook na te lezen op de website en te volgen via Twitter.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand