Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen nieuwe Zaanbrug ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Impressie nieuwe Zaanbrug
 
Nieuwsbrief vervanging Zaanbrug
 
De provincie Noord-Holland vervangt in samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland de huidige Zaanbrug over de Zaan tussen Wormer en Wormerveer. De brug wordt vervangen door een traditionele Hollandse ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
Lees meer
 
Planning
Vanaf maart 2022 is de aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur gestart met de bouwvoorbereidingen. De planning voor de komende tijd is bekend.
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
 
Lisa
 
Vragen aan de omgevingsmanager van de aannemer
 
Vanuit de aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur is Lisa Gieling dit jaar gestart als omgevingsmanager van de Zaanbrug. Maar wat is een omgevingsmanager en wat kan Lisa voor u betekenen? Lisa licht toe.
 
Omgevingsapp
 
Op de hoogte via de Omgevingsapp Zaanbrug en Nieuwsbrief Zaanbrug
 
Aannemer Reimert heeft voor de werkzaamheden rondom de Zaanbrug een omgevingsapp ontwikkeld. Daarmee bent u snel en gemakkelijk op de hoogte.
 
 
 
Lees meer
 
 
Startsein voor werkzaamheden Vernieuwing Zaanbrug
 
Op 4 maart 2022 werd het officiële ‘startschot’ gegeven voor de start van de bouwwerkzaamheden voor de vernieuwing van de Zaanbrug.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
 
 
Vragen aan de omgeving
 
Wat vindt de omgeving van het vervangen van de Zaanbrug? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek.
 
Open Zaanbrug
 
Scheepvaart op de Zaan
 
De tijdelijke brug over de Zaan heeft z'n beperkingen voor de scheepvaart. Wat betekent dit als je over de Zaan wilt varen?
 
Lees meer
 
 
Luchtfoto Zaanbrug
Zaanbrug vanuit de lucht
 
Nu de Zaanbrug nog in haar oude staat is en de tijdelijke brug er nog niet ligt, zijn er luchtfoto’s gemaakt.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
De nieuwsbrief Vernieuwen Zaanbrug is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op: 
www.noord-holland.nl/zaanbrug of download de Omgevingsapp Zaanbrug in de appstores. U vindt de Omgevingsapp onder de zoekterm “Reimert". Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of mailen naar zaanbrug@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand