Voorontwerp brug en busbaan afgerond - Eind 2023 reageren op Provinciaal Inpassingsplan ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Nieuwsbrief HOV Noordwijk-Schiphol
 
De Duin- en Bollenstreek is een drukke regio waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Voor een goede bereikbaarheid van het gebied werkt de provincie Noord-Holland, samen met haar partners, aan een snelle, betrouwbare busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol. 
 
     
Voorontwerp brug en busbaan afgerond
 
Voor de HOV-verbinding komt er een nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek. Het ontwerp voor de brug en de busbaan is klaar en is in samenspraak met de omgeving gemaakt. In de volgende fase van het project wordt het ontwerp weer verder uitgewerkt. 
 
 
 
Reageren op Provinciaal Inpassingsplan
De volgende fase van het project start na de inspraakronde over het Provinciaal Inpassingsplan (PIP). Een PIP is te vergelijken met een bestemmingsplan van een gemeente en is tijdens de inzageperiode door iedereen in te zien. De inzageperiode van het PIP HOV Noordwijk Schiphol is naar verwachting aan het eind van 2023. In deze periode kunnen reacties op het plan gegeven worden door het indienen van een zienswijze.
 
 
 
Stikstofberekeningen
 
Voordat de inspraak op het PIP kan starten, moet de provincie eerst nieuwe stikstofberekeningen maken en onderzoek doen naar beschermde diersoorten, zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek kan alleen uitgevoerd worden tussen april en oktober.
 
 
 
Meer informatie
Op de website van de provincie Noord-Holland vindt u informatie over HOV Noordwijk-Schiphol. Heeft u nog vragen, laat het ons weten. We zijn bereikbaar via de mail: info-HOVNoordwijkSchiphol@noord-holland.nl. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek bij u thuis? Dat is uiteraard ook mogelijk.
 
 
Partners
HOV Noordwijk Schiphol is een samenwerking van 8 partijen. De provincie Zuid- Holland neemt het voortouw en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse, en Haarlemmermeer, het samenwerkingsverband Holland Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.
 
 
 
    Logo Zuid-Holland
 
 
 
     
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Vragen of opmerkingen? Mail ons via info-HOVNoordwijkSchiphol@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand