Groot onderhoud hefbrug Oterleek ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
 
Oterleek,Hefbrug OterleekFoto (c) Michiel Wijnbergh
 
Groot onderhoud hefbrug Oterleek
 
De hefbrug Oterleek over de Ringvaart van de Heerhugowaard is aan groot onderhoud toe. De brug ligt tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg in Oterleek (gemeente Alkmaar) en stamt uit 1952. De provincie Noord-Holland vervangt onder andere het brugdek door een nieuw brugdek van staal. De werkzaamheden zijn gestart op 11 oktober 2023, de verkeershinder duurt tot eind april 2024. Eind mei 2024 zijn alle werkzaamheden afgerond. Via deze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte.
 
     
 
 
 
Video uithijsen brugdek
 
Op 15 november is het oude brugdek verwijderd. Ondanks dat deze brug redelijk klein is, blijft het een bijzondere operatie. Er zijn een hoop medewerkers betrokken om de werkzaamheden in goede banen te leiden. Bekijk de video waarin het oude brugdek met een kraan uitgehesen wordt.
 
 
 
Uit de omgeving: Korenmolen de Otter “Zelfs de brug is verlicht in de avond”
 
Maurits Verzeilberg, omgevingsmanager provincie: “Voor ons is het waardevol om mensen uit de directe omgeving te spreken. Zij zijn eigenlijk onze oren en ogen en weten als geen ander wat er speelt in de omgeving. We spraken Leon van der Zee werkplaatsleider van Korenmolen de Otter op locatie en vroegen wat hij van de werkzaamheden merkt.”
 
 
Lees meer
 
 
 
 
Brug dicht: Omleidingsroute
 
De hefbrug Oterleek is sinds 14 november 2023 afgesloten voor verkeer. Het autoverkeer wordt tot eind april 2024 omgeleid via de Huygendijk (N508), Rustenburgerweg, Noordervaart en Oterlekerweg, en vice versa.
In principe is het kruispunt voor de brug open, op enkele uitzonderingen na zoals bij het inhijsen van het nieuwe dek. Dan is ook de Huygendijk (N508) dicht voor verkeer. Het nieuwe dek kunnen we naar verwachting in februari 2024 plaatsen. De precieze datum is nog niet bekend, daar informeren we u nog over.
 
 
 
Fijne feestdagen
 
De provincie en gebiedsaannemer wensen u fijne feestdagen. In de periode van 22 december tot 8 januari 2024 wordt er niet gewerkt rondom de brug. Uiteraard zijn wij bereikbaar in het geval van nood. U kunt dan bellen met het servicepunt van de provincie: 0800-0200 600. Wij hopen dat, dat niet nodig is en zien/spreken u graag in het nieuwe jaar.
 
 
 
Vragen of klachten?
Heeft u vragen, opmerkingen, zorgen of klachten over iets wat op en langs de weg gebeurt of gaat gebeuren? Dan kunt u contact opnemen met Lennaerd Vos, omgevingsmanager van de gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans via
06 - 513 194 09. Of via het servicepunt, meer informatie bij Colofon.
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Op de website www.noord-holland.nl/oterleek vindt u meer informatie over het project.

Met vragen kunt u contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland. Telefonisch via 0800 – 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Of neemt direct contact op met de Lennaerd Vos, omgevingsmanager van de gebiedsaannemer via 06 - 513 194 09.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand