Artikel 1 | Artikel 2 | Artikel 3 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Nieuwsbrief N522 Vervanging brug Ouderkerk
 
Het verkeer op de Burgemeester Stramanweg en Oranjebaan (N522) kruist de Amstel over de brug Ouderkerk, gelegen tussen de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen. De brug stamt uit 1936 en is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project.
 
Lees meer
 
Planning werkzaamheden Brug Ouderkerk
De bouw aan de zuidelijke brug is in volle gang. Welke werkzaamheden komen er nog aan? Wij geven u graag een overzicht van de werkzaamheden die de komende maanden gaan plaatsvinden.
Lees meer
 
 
 
Het brugwachtershuisje bij Brug Ouderkerk
 
De inmiddels verwijderde Brug Ouderkerk is altijd bediend vanuit het brugwachtershuisje op de brug. Tijdens de sloop van de oude brug deze zomer, is ook het bedienhuisje verwijderd. De brug wordt voorlopig echter nog steeds op locatie bediend. Hoe gaat dit in z’n werk?
 
 
Verwijderen van de oude Brug Ouderkerk
 
Eind juli 2022 was het ‘omzetweekend’ waarin het verkeer voor het eerst gebruik kon maken van de nieuwe noordelijke brug en de oude brug definitief afgesloten werd voor het verkeer. Aansluitend startte de aannemer met het verwijderen van de bijna 100 jaar oude brug.
 
Lees meer
 
 
Afzinken van de basculekelder van de zuidelijke brug
 
In het voorjaar van 2022 is gestart met een heel bouwwerk op de kade bij Hoger Einde Zuid. Dit bouwwerk was de basculekelder voor de zuidelijke Brug Ouderkerk. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, is de basculekelder eerst op de kade gebouwd en – nadat de oude brug verwijderd was – op 30 september 2022 in de Amstel afgezonken.
 
 
 
Vragen aan de omgeving
 
Wat vindt de omgeving van het vervangen van de brug over de Amstel? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek.
 
 
Brug Ouderkerk vanuit de lucht
 
De afgelopen maanden zijn er meerdere keren luchtfoto's gemaakt. Hierop kun je goed de vorderingen van de werkzaamheden zien.
 
Lees meer
 
 
Durf te vragen
 
“De afgelopen jaren zijn er meerdere bomen gekapt en struiken verdwenen rondom de Brug Ouderkerk. Komt hier wel nieuw groen voor terug?”
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie op www.noord-holland.nl/brugouderkerk en via de bouw app: N522 BOK. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: brugouderkerk@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand