Broedplek van purperreiger in Naardermeer beschermd | Verbeteren stationsomgeving Gooi | Alexiatunnel bij Oosterengweg krijgt vorm ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
Gooi en Vechtstreek
 
In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over het werk van de provincie in de regio Gooi en Vechtstreek.
 
     
Broedplek van purperreiger in Naardermeer beschermd
 
Het Naardermeer is leefgebied van de zeldzame én mooie purperreiger. De purperreiger broedt in de rietkragen op het meer, maar door ganzenvraat zijn er steeds minder rietkragen. De provincie investeert in het rasteren van de rietkragen zodat de ganzen er niet bij kunnen. Dit is vorig jaar ook gedaan met positief resultaat. Er zijn toen 111 nesten geteld, het hoogste aantal in meer dan 40 jaar.

(foto: Natuurmonumenten, fotograaf Luc Hoogenstein)
 
 
Lees meer
 
Herinrichting Anna’s hoeve en Monnikenberg in Hilversum op stoom
 
De provincie Noord-Holland werkt sinds oktober vorig jaar aan de nieuwe inrichting van de gebieden Anna’s Hoeve en Monnikenberg in Hilversum. De natuur wordt gevarieerder met bomen, heide en waterpartijen. Hierdoor wordt de omgeving rond de nieuwgebouwde natuurbrug aantrekkelijker voor dier en mens. Inmiddels is er veel werk verzet. Onlangs is er gestart met het inrichten en aanplanten van groen.
 
 
Lees meer
 
 
N525 tussen Laren en Hilversum veiliger voor mens en dier
 
De provincie Noord-Holland werkt aan de verbetering van de veiligheid op de Hilversumseweg (N525) tussen Laren en Hilversum en aan het versterken van de natuurwaarden in het gebied. Bij de kruising Westerheide/Oude Postweg maken we een voorrangsplein met duidelijke oversteekplekken voor fietsers en voetgangers. Tegelijkertijd zogen we ervoor dat de snelheid van het doorgaand verkeer afneemt.
 
 
Lees meer
 
 
 
Verkeersveiligheid op de N526
 
Op de N526 in Blaricum zijn onlangs snelheidsmetingen gedaan, door middel van lussen op de weg, om te kijken of er structureel te hard wordt gereden. Eerdere metingen met smileyborden hebben helaas niet voldoen informatie opgeleverd. Samen met de Gemeente Blaricum bekijkt de provincie de resultaten van de metingen en wordt er bepaald of er maatregelen moeten komen ter verbetering van de verkeersveiligheid.
 
 
Alexiatunnel bij Oosterengweg Hilversum krijgt vorm
 
De bouw van de tweelaagse spooronderdoorgang in Hilversum gaat voortvarend. De grote betonstorten zijn voorbij en het is inmiddels mogelijk om door de onderste tunnelbuis, bestemd voor autoverkeer, te lopen. In augustus rijden auto’s én fietsers door de nieuwe Alexiatunnel. In de tussentijd wordt er met man en macht gewerkt om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is.
 
Lees meer
 
 
Verbeteren stationsomgeving Gooi
 
Er is een actieprogramma opgesteld om de stationsomgevingen in de regio Gooi en Vechtstreek te verbeteren. Acties die bij meerdere stations gaan plaatsvinden zijn onder andere het realiseren van meer parkeerplekken voor fietsen en zorgen dat het fietsnetwerk beter aansluit op stations waar openbaar vervoer samenkomt. Een andere actie is het vergroenen en verduurzamen van stations. Daarnaast wordt ook gekeken naar hoe bezoekers van recreatie- en natuurgebieden gestimuleerd kunnen worden om met het OV te reizen.
 
 
Lees meer
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Actuele informatie is ook na te lezen op de website en te volgen via Twitter.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand