Lees hier meer over de pareltjes in Etersheim | Volendammer Botterwerf | Versterking natuur Waterland-Oost ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
 
 
   
 
 
 
Update APRK
 
Ambitieprogramma Ruimtelijke Kwaliteit Kustzone Amsterdam-Hoorn (APRK)
 
Lees meer
 
Wat is het APRK?
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is momenteel druk bezig met de versterking van de Markermeerdijken over ruim 33 kilometer lengte tussen Hoorn en Amsterdam. De dijkversterking biedt kansen om ook de recreatie, natuur en economie in het gebied tussen Hoorn en Amsterdam te versterken. Het moet leiden tot een Dijk van een Kust. Een Markermeerkust die sterk genoeg is als bescherming tegen het water. Een Markermeerkust die er fraai uitziet, toeristen trekt en ruimte biedt aan waardevolle natuur. En ook een Markermeerkust die de regio aantrekkelijker maakt om in te wonen, te werken en te leven.

In het APRK staan de ambities van de provincie en haar samenwerkingspartners voor het gebied beschreven. De afgelopen jaren is samen met het HHNK, Rijkswaterstaat, gemeenten, recreatieschappen en natuurorganisaties onderzocht en geïnventariseerd met welke projecten deze ambities en doelen behaald kunnen worden.
 
 
 
 
Pareltjes bij Etersheim
 
Bij het dorp Etersheim bevinden zich een aantal pareltjes die gezamenlijk veel kans bieden op het aantrekken van 'cultuurtoeristen'. De nieuwste attractie is het Droge Voeten-spel. 
 
 
Versterking natuur Waterland-Oost
 
Begin dit jaar presenteerde de provincie de ontwikkelvisie voor Peereboom, Opperwoud en De Nes (PON). Dit moet leiden tot een betere bescherming van kwetsbare natuur.
 
Lees meer
 
 
Botterwerf zet schijnwerper op Volendamse cultuurhistorie
 
Met de botterwerf die in aanbouw is aan het Slobbeland combineert Volendam cultuurhistorie, toerisme en recreatie met een sociaal doel. In het pand dat in mei 2022 wordt opgeleverd, vinden 3 groeperingen een nieuwe plek. 
 
 
Lees meer
 
Afbeelding schaduwrand
 
3 bruggen verbinden historische dijk met stadsstrand Hoorn
 
Via 3 bruggen kan men straks vanaf de historische Westfriese Omringdijk naar het nieuwe stadsstrand van Hoorn. De bruggen zijn ontworpen als strandopgangen en zijn geïnspireerd op de vorm van een historische dijk.
 
 
Lees meer
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
         
 
 
 
 
Contact
 
Mail de redactie via aprk@noord-holland.nl
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl