Provinciaal Programma Landelijk Gebied | Grensaanpassingen NNN | Natuurherstel ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Natuurversterking & Stikstof
 
De provincie werkt samen met vele partners aan de aanpak natuurversterking en stikstof in Noord-Holland. Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast nieuws over de stikstofopgave ontvangt u ook de laatste stand van zaken over de gebiedsgerichte aanpak.
 
Lees meer
 
Startversie van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied naar het Rijk 
 
De provincie Noord-Holland stuurt de startversie van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied op 1 juli naar het Rijk. De afgelopen weken is deze startversie besproken met de Provinciale Staten en partners. Dit heeft op verschillende plekken in het stuk geleid tot aanpassingen. De provincie gaat de komende maanden verder met het uitwerken van de plannen in de gebieden. Terwijl de startversie van het PPLG door het Rijk getoetst wordt, gaat Noord-Holland door met het uitwerken van de doelen voor natuur, water, klimaat, landbouw en recreatie in de gebieden. Op 21 september organiseert de provincie een tweede conferentie over het PPLG voor de partners en belanghebbenden. In november wordt het stuk ter inzage gelegd.
 
 
Lees meer
 
Gedeputeerde Staten zijn akkoord met voorgestelde grensaanpassingen Natuurnetwerk Nederland
Gedeputeerde Staten hebben dinsdag 30 mei een besluit genomen over de voorgestelde grensaanpassingen van het Natuurnetwerk Nederland. Het Natuurnetwerk is één van de werkingsgebieden van de Omgevingsverordeningen Noord-Holland 2020 en Noord-Holland 2022. Voor een optimaal Natuurnetwerk is het nodig om de grens op sommige plekken aan te passen. Het Natuurnetwerk versterkt de natuur en verbindt gebieden met onder andere natuurstroken, bermen en watergangen. Zo hebben planten en dieren een betere kans zich te verspreiden en voort te planten. De voorgestelde grensaanpassingen worden eerst nog in de Statencommissie besproken. Naar verwachting stellen Gedeputeerde Staten de gewijzigde werkingsgebieden begin juli vast.
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Door natuurherstel meer ruimte voor rietvelden en vogels in het Twiske 
 
Het Twiske is één van de natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland. Hier komen enkele bijzondere vogels voor, zoals de roerdomp en de kiekendief, die afhankelijk zijn van moeras en riet. Door de neerslag van stikstof groeit het moeras snel dicht met bramen, wilgen en berken. Samen met Recreatieschap Twiske-Waterland werkt de provincie aan het herstellen van de natuur in Het Twiske. Benieuwd waarom en hoe we dat doen? 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Nieuwsbrief ‘natuurversterking & stikstof’ is een uitgave van de provincie Noord-Holland.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand