Presentatie voorontwerp rond de zomer | terugblik participatie | Planning ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
 
Logo PNH  
 
   
 
 
 
Nieuwsbrief HOV Noordwijk-Schiphol
 
De Duin- en Bollenstreek is een drukke regio waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Voor een goede bereikbaarheid van het gebied werkt de provincie Noord-Holland, samen met haar partners, aan een HOV-verbinding tussen Noordwijk en Schiphol. 

In Noord-Holland komt er komt een nieuwe HOV-brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek en een nieuwe busbaan vanaf de nieuwe brug naar P+R Getsewoud-Zuid.
 
     
Presentatie voorontwerp rond de zomer
 
De provincie Noord-Holland verwacht rond de zomer de afsluitende bijeenkomst te kunnen organiseren, waarin het definitieve voorontwerp van de nieuwe busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol gepresenteerd wordt. Het afronden van het definitieve voorontwerp neemt meer tijd in beslag dan eerder gedacht. Dit komt onder andere omdat er extra onderzoeken nodig zijn voor enkele aandachtspunten in het ontwerp van de brug en de busbaan. 
 
 
 
 
Terugblik participatie
 
In 2021 organiseerde de provincie Noord-Holland 3 bijeenkomsten waarin het ontwerpproces besproken is met u. Ook konden belangstellenden in 2 rondes, in januari en oktober 2021, reageren op de ontwerpen via een digitale kaart. In januari 2021 werden ruim 125 reacties gegeven op het eerste ontwerp. En in oktober 2021 ontvingen we opnieuw veel reacties op het ontwerp. De kaart en reacties kunt u ook nu nog bekijken via de speciale website.

De reacties worden waar mogelijk meegenomen in de verdere uitwerking van het ontwerp. Rond de zomer organiseert de provincie een bijeenkomst om het definitieve voorontwerp aan u te presenteren.
 
  Lees meer
Planning
Begin 2022 staat het afronden van de planuitwerking en het presenteren van het definitieve voorontwerp aan de omgeving centraal. Daarna wordt begonnen met de procedure voor het Provinciaal Inpassingsplan. De nieuwe route van Noordwijk naar Schiphol is naar verwachting eind 2025 geschikt voor hoogwaardig busvervoer. 

Meer informatie over de planning vindt u op onze website.
 
 
Meer weten over de busverbinding Noordwijk-Schiphol?
 
De provincie werkt al jaren samen met haar partners aan het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol tot een zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) busverbinding. Dit project zorgt ervoor dat reizigers vanuit de verschillende openbaar vervoer-knooppunten snel en comfortabel kunnen reizen naar hun bestemming.

Wat gebeurt er allemaal rondom de HOV-verbinding Noordwijk-Schiphol? De projectleiders vertellen u erover in deze video!
 
 
 
Meer informatie
Op de website van provincie Noord-Holland vindt u informatie over HOV Noordwijk-Schiphol. Heeft u nog vragen, laat het ons weten. We zijn bereikbaar via de mail: info-HOVNoordwijkSchiphol@noord-holland.nl. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek bij u thuis? Dat is uiteraard ook mogelijk.
 
 
 
    Logo Zuid-Holland
 
 
 
     
 
 
Afbeelding Kroontje
 
 
Colofon
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Vragen of opmerkingen? Mail ons via info-HOVNoordwijkSchiphol@noord-holland.nl.
 
 
 
Volg ons op social media
 
 
 
www.noord-holland.nl
 
Afbeelding schaduwrand